• DOLAR 32.58
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2432.648
  • ...
HÜDA PAR`dan bazı ilçelere KOSGEB desteğinin verilmemesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından esnafa faizsiz olarak verilen 50 Bin TL'lik kredinin Bingöl'ün Karlıova, Yedisu, Kiğı, Yayladere ve Adaklı ilçelerindeki esnafa verilmemesine tepki gösteren HÜDA PAR Karlıova Başkanı Yavuz Bingöl, bu durumun esnafın mağduriyetini arttırdığını ifade etti.

Konu hakkı yazılı bir açıklama yapan Yavuz Bingöl, KOSGEB'in 50 bin TL'lik faizsiz kredi desteğine Karlıova ilçesinde 38 esnafın müracaat ettiğini ancak hiçbirine bu desteğin verilmediğini aktardı.

Söz konusu desteğin, Bingöl merkez, Solhan ve Genç ilçesinde küçük olmayan ve durumları gayet iyi olan esnafa verildiğini ancak kendi sigortasını ve kirasını ödemeyecek durumda olan esnafın bu destekten faydalanmadığını belirten Bingöl, "Eğer söz konusu küçük işletmeciyi büyütmekse ve elinden tutarak kalkındırmaksa, kuzey ilçelerin mağduriyetleri daha fazladır. Kışın 2 metre karın olduğu bu ilçelerde, esnafların ne kadar mağdur oldukları ortadadır." Dedi.

KOSGEB yetkililerine taleplerini ileten Bingöl, "Desteğin, özellikle mağduriyetlerin en çok yaşandığı yerlere yapılmasını istiyoruz. Kuzey ilçeleri, gerek siyasi gerek ekonomi mağduriyeti yaşayan ilçelerdir. Her konuda mağduriyetleri yaşayan kuzey ilçelerine sahip çıkılmasını ve isteklerinin sümen altı edilmemesi konusunda gerekenin yapılmasını istiyoruz. KOSGEB`in küçük esnafları kalkındırma projesinin adil olmadığını belirtiyoruz. Destekte faydalanan esnafların kurayla mı yoksa kurulan komisyonla mı belirlendiği konusu esnafımızın kafasında soru işaretleri bırakıyor." diye belirtti.

Bingöl, açıklamasının devamında son olarak şunları kaydetti: "Geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışı ve fırtına afetinden dolayı kuzey ilçeleri esnaflarımız yaklaşık işyerlerini bir hafta boyunca açamamıştır. Kış aylarında bazı esnaflarımız gün boyu siftah bile yapmadan evlerine dönerken ve yine yaşanan terör olaylarında günlerce kepenk kapatmak zorunda kalmış ayrıca çıkan olaylarda işyerleri zarar görerek mağdur olmuştur. Bu mağduriyetler ortadayken bu desteğin kuzey ilçelerine çıkmaması tesadüf değildir.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir