• DOLAR 32.561
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2431.638
  • ...
“Filistin devletinin dönemi bitmiştir”(!)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 “Biz israil devletine göre, Filistin devletinin dönemi bitmiştir” ifadesi, Radikal Habayit Hayehudi partisi lideri ve şu an israil Eğitim Bakanı Naftali Bennett ile diğer siyonist bakanların yaptığı açıklamalarda çokça kullanılır oldu. Siyonistler, ABD`nin seçilmiş yeni başkanı Donald Trump`un 20 Ocak`ta yetkilerini almasını bekliyorlar. Çünkü onlar Batı Yaka`da yapmayı planladığı yerleşim birimleri kararı konusunda kendilerini destekleyeceğini düşünüyorlar.

Siyonistlerin Trump`un Beyaz Sarayı kazanmasından sonra yaptığı açıklamaları takip edenler, israilin ABD yönetimine gelecek bu adama bel bağladığını görürler. Siyonist liderler, ona güvenerek Filistinlileri tehdit ediyor. Trump siyonistlerin sadık dostudur. Batı Yaka ve Kudüs`te yapmayı planladıkları yerleşim birimlerinde kendilerini anlayacağını umuyorlar.

Siyonist Bakan Bennett, Trump`la olan sağlam dostluklarına güvenerek yaptığı açıklamasında, “Filistin devletinin dönemi bitmiştir” dedi. Gazze ve Batı yaka şu an öz yönetimle yönetiliyor. Kendilerine karşı duracak başlı başına bir Filistin devleti yoktur. Bennett bu açıklamayı yaptıktan sonra Radikal Liykod partisiyle diğer sağ ve orta partilerle görüştü. Obama ve ABD yönetimi Siyonistlerin aldığı yerleşim birimleri kararlarını engelleyemediler. Çünkü onların da Bennett ve Netanyahu`nun açıkladığı kararlar dışında bir iradeleri yoktu.

Siyonist işgalcilerin planladıkları yeni yerleşim birimleri kararlarının engellenmesi onları endişelendirmişti. ABD`nin de onların bu kararına karşı çıkması ve onaylaması onları bayağı sıkıntıya sokmuştu. Buna rağmen Siyonistler engel kararını basite aldı. Kendisini destekleyenlerle beraber hareket edip, bu konuda yapılacak görüşmelere gitmediler. Telefonlara da alt düzeyden cevap verdiler.

Yerleşim birimlerini engelleme kararı önemliydi. Ancak kararın basitleştirilip, uygulamaya konulmaması Siyonistlere geri adım attırmadı. Bennett`in, Filistin devletinin dönemi bitmiştir sözü tehdit amaçlıdır. Buna karşı Abbas hükümetinin bazı tedbirler alıp, HAMAS ve diğer direniş gruplarıyla anlaşması gerekir. Çünkü Trump, Netenyahu ve Bennett`in tehditlerine ancak birlikte karşı durabilirler. Yoksa Siyonist müzakerelerle değil…

Fransa 2017 Ocak ayının ortalarında Abbas ve Siyonistlerin müzakerelerini canlandırmak için bir kongre düzenlese de müzakerelerin sürdürülmeyeceği açıktır. Müzakereler geçmişte kaldı. Siyonistlerin isteklerini Abbas`a dayatması ya da Bennett ve Netanyahu`nun açıklamaları müzakerelerin sürdürülmeyeceğini gözler önüne serdi.

Filistin devletinin dönemi Siyonistlerle yapılan müzakerelerle zaten bitmişti. Benim düşünceme göre Filistin devleti ancak direniş yolunu seçtiğinde başarılı olabilir. Daha önce olduğu gibi Filistin grupları birleşip, Gazze, Batı Yaka ve dışarda beraber hareket ederek Filistin devletini tekrar diriltebilirler. Deniliyor ya, zararlı görünen nice durumlar aslında faydadır. İşte şu an düşmanın inadına karşı Filistinliler birleşip, vatan ve vatandaşlarının saygınlığı için sağlam adımlar atabilirler.

Yusuf Zerka

Çeviri: Mücahid Temel

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir