• DOLAR 32.521
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2432.184
  • ...
Vizyona giren film ABD`nin sırlarını ifşa etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Ocak'ta vizyona giren “Snowden” filminde, Amerikan'ın "güvenlik" adı altında e-postalara, sosyal medya hesaplarına, cep telefonu mesajlarına, hard disklere ve kredi kartı ekstrelerine nasıl erişebildiği ifşa edildi.

Gazeteci Luke Harding'in The Snowden Files ve Anatoly Kucherena'nın Time of the Octopus kitaplarına dayanılarak çekilen filmdeki karakter, ABD'li bilgisayar uzmanı, eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi çalışanı Edward Joseph Snowden'i canlandırıyor.

Luke Harling ile Anatoly Kucherena'nın yazdığı iki farklı kitabı kendisine kaynak alan Snowden'ın senaryosunu ise Kieran Fitzgerald ile Oliver Stone kaleme aldı. Filmin çekilme sürecinde yönetmen Oliver Stone, Edward Snowden'ı Moskova'da birkaç kez ziyaret ederek yaşadıklarıyla ilgili birinci ağızdan bilgi alma fırsatı buldu.

ABD vatandaşlarını herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın dinleyip izlediğini ifşa eden bir bilgisayar programcısı olan Snowden, ABD hükümetinin bütün bu “izleme” sürecini gizli kanunlarla yasallaştırıldığını 2013 Haziranı'nda tüm dünyaya duyurması üzerine o andan itibaren “vatan haini” olarak ilan edildi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir