• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
`Göç Bakanlığı`nın kurulmasını gündeme taşıyacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep için yeni ve güzel projeleri hayata geçirmek için çalışacaklarını söyleyen Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, kentteki basın mensupları ile yaptığı buluşmada yaptığı açıklamada, göç bakanlığının Gaziantep`te kurulması için çalışacaklarını söyledi.

Hıdıroğlu, "Gaziantep Ticaret Odası hiç arzu edilmeyen bir süreçten geçti. Ancak en kısa sürede tüm olumsuzlukları geride bırakarak, geçmişte olanı değil, geleceği konuşmaya başladık. Dolayısıyla işe öncelikle, hali hazırda bizim de meclis üyesi olarak onay verdiğimiz bazı mükemmel projelerimizi devam ettirmekle başlıyoruz." dedi.

Tüm dünyanın ekonomi ve güvenlik noktasında zor bir dönemden geçtiğini belirten Hıdıroğlu, "Biz Gaziantep Ticaret Odası olarak terörle ve ekonomik durgunlukla mücadelemizi işimize sıkı sarılarak vereceğiz. Ailemizle ve çalışanlarımızla kabuğumuza çekilmeden sosyal ve kültürel hayatımıza devam edeceğiz. Aksi bir davranış bizi bölmek, parçalamak isteyen hainlerin istediğini yapmak olur ki biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Tüm dünya şu an gerçekten ekonomi ve güvenlik noktasında zor bir dönemden geçiyor. Küresel ekonominin içinde bulunduğu zor durum malumunuz." ifadelerini kullandı.

Hıdıroğlu, "Gaziantep'in barış kenti olduğunu, yatırım ve ticaret kenti olduğunu, dünyanın en eskilerinden ve aynı zamanda en lezzetli kentlerinden biri yani gastronomi kenti olduğunu tüm dünyaya anlatmak, anlatabilmek zorundayız. Bunu da en hızlı ve en etkin biz iş dünyası temsilcileri sizlerin aracılığı ile yapabiliriz. Biz ki, Gaziantep iş dünyası olarak tüm bu olup bitenlere rağmen 2016 yılında en fazla ihracat yapan 5`inci şehir olduk. Sesimizi dünyanın dört bir tarafına ürettiğimiz ürünlerle duyurduk. 400 bine yakın mülteciye kucak açmış, onları yerel halkla en doğru şekilde entegre edebilmek için tüm kurumların emek sarf ettiği, yanı başında operasyonların sürdüğü bir şehir olarak bunu başardık." şeklinde konuştu.

Gaziantep'in imajını olduğu yerden yukarı taşıyacaklarını söyleyen Hıdıroğlu, "Gaziantep imajı adına başarısı, çalışkanlığı, turizmi adına yapabileceğimiz en güzel işlerden biri de Gaziantep'in uluslararası organizasyonlara, projelere ev sahipliği yapmasına devam etmek. Bu adımlardan biri Gaziantep Ticaret Odası'nın geleneksel olarak GAİB ve Halıcılar Odası ile birlikte düzenlediği Domoteks Halı Fuarını da mayıs ayında tüm şehrin desteği ile görkemli bir şekilde gerçekleştirmek olacaktır. Aynı şekilde mart ayında gerçekleştirmek için çaba sarf ettiğimiz mobilya fuarımız da tüm şehirden aynı duyarlılığı ve hassasiyeti bekliyor. Bu fuarlar aracılığı ile şehrimize gelecek olan tek bir kişinin dahi bu şehre ve bu ülkeye kazandıracağı katma değer paha biçilmezdir." diye konuştu.

Hıdıroğlu, "Bu kadar üretken bir kent, nüfusu bu kadar hızlı artan bir kent için hayati önem taşıyan ve odamızın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü 'Lojistik Köy Projesi'ne yeni yönetim olarak sahip çıkacağımızı da belirtmek isterim. Bu proje, Gaziantep'in küresel rekabette hak ettiği yeri almasına ve bölgedeki barış ile birlikte bir çekim merkezi olmasına destek sağlayacak büyük bir projedir. Bununla beraber aynı zamanda artan ticaret hacminin yarattığı lojistik hareketliliğin şehir içinde oluşturduğu baskı, hava kirliliği ve şehir içi trafik yoğunluğu düşünüldüğünde bu proje Gaziantep'teki yaşam için de oldukça önemlidir. Sadece Gaziantep'e değil, bir kavşak noktasında olması sebebiyle bölgeye hizmet verecek olan lojistik köy aynı zamanda bölgenin kalkınmasında da önemli rol oynayacaktır. Şu gerçeği kimse inkâr edemez. Bir kentin tek başına kalkınması hiçbir anlam ifade etmediği gibi bunu tek başına da başarması zordur." değerlendirmesinde bulundu.

Göç bakanlığının kurulması için çaba sarf edeceklerini belirten Hıdıroğlu, "Biz Gaziantep Ticaret Odası olarak 900 Suriyeli üyemize hizmet vermek için kurduğumuz Suriye masasında da bilgi ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Ancak ülkemizde kucak açtığımız Suriyelilerin sorunların çözümünü daha ulusal bazda düşünmeliyiz. Suriyelilerin topluma sağlıklı bir şekilde entegrasyonu ve koordinasyonun daha kolay sağlanması ve sorunların daha çabuk çözülebilmesi için Göç Bakanlığı kurulmasını gündeme taşıyacağız." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir