• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...

Van Ticaret Borsası Muş Temsilciliğinin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleşti. Açılış törenine Belediye Başkanı Feyat Asya, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Van Ticaret Borsası Başkanı Enver Memduhoğlu, Muş işlem potansiyelinin zamanla Van ile yarışır hale geleceğini söyledi.

Van Ticaret Borsası'nın Doğu Anadolu Bölgesinde Van`ın bölgesel güç olması adına önemli projeler üretmeye devam ettiğini ifade eden Memduhoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yaptıkları müzakereler sonucunda uzun yıllardır faaliyet alanına katmak istedikleri Muş'u çalışma alanına dâhil etmeyi başardıkları ifade etti.

Memduhoğlu, "Daha evvel Yüksekova ve Hakkâri`de çalışma ofisleri oluşturan borsamız, bu kez de TRB 2 Bölgesinde yer alan bir diğer önemli il olan Muş`u çalışma alanına kattı. Bölgede hizmet veren diğer Ticaret Borsalarının da Muş için yoğun çabaları olmasına rağmen, bizler sistematik ve emin adımlarla ilerlediğimiz çalışmalarımızın meyvesini almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

"Muş çalışma ofisimizde borsamızı en iyi şekilde temsil ederek, Muş ve ilçelerinde bölge halkının ihtiyaç ve beklentilerine etkin biçimde cevap veriyoruz." diyen Memduhoğlu, "Bu özverili çalışmamamız neticesinde ilimizin Doğu Anadolu Bölge illeri arasında prestiji ikiye katlanmış ve pilot ticaret borsası olma özelliğini kanıtlamıştır. Borsamızda işlem yapmak isteyen üyelerimiz Van`a gelmeden yerinde hizmet alıyor. İşlemlerin masrafsız ve zaman kayıpsız yapılması, üreticilerimizin işini kolaylaştırıyor.” diye belirtti.

Muş işlem potansiyelinin zamanla Van ile yarışır hale geleceğini söyleyen Memduhoğlu, “İnanıyoruz ki ilerleyen zamanlarda Muş işlem potansiyeli Van ile yarışır hale gelecek, zira Muş, bu kapasiteye fazlası ile sahip. Göreve geldiğimiz günden bu yana üzerinde titizlikte durduğumuz bir diğer konuda müteşebbislere kendi işlerini kurmaları yönünde destek olmaktır. Bu bağlamda bugüne kadar, gerek Van ve ilçeleri gerekse diğer temsilciliklerimizde yüzlerce üye ve vatandaşımızın girişimcilik sertifikası almasına vesile olduk. Bugün de Muş`taki uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlerimize sertifikalarını takdim edeceğiz. Girişimci adayların kendi iş fikirlerine yönelik iş planını hazırlayacak bilgi ve deneyime sahip olmalarının hedeflendiği eğitimlerimiz aralıksız devam edecek.” ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)