• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Hükümlülere ilişkin işbirliği protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında düzenlenen ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülerin kamuya yararlı işte ücretsiz olarak  çalışma tedbiri yükümlülüğüne ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Valilik Makamında imzalanan işbirliği protokolü Vali Ahmet Deniz ile Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale arasında imzalandı. İmza töreni sırasında denetim serbestlik Müdürü Erol Acar hazır bulundu.

Konu hakkında Vali Deniz, "İmzalamış olduğumuz bu protokol kapsamında ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülere, mahkemeler tarafından kısa süreli hapis cezaları yerine verilen seçenek yaptırımlar arasında yer alan; kamu kurum ve kuruluşlarında kamuya yararlı işte, ücretsiz olarak çalışma tedbiri ile yükümlülerin cezalarının infaz edilebilmesi öngörülürken, hükümlülerin yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirerek, sosyalleşmelerini teşvik etmek, toplumu suça ve suçluya karşı korumak, yükümlülerin toplumsal kurallara saygılı ve sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırmanın amaçlandığını, imzalanan protokolün kamu hizmetlerinin yürütülmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Denetimli serbestlik, kamu düzeninin devamında kamu menfaati ile özel kişilerin menfaati arasında bir denge oluşturmak bakımından güzel hükümler taşımaktadır. " diye konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir