• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Engelli vatandaşın kan bağışı çağrısı duygulandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Engelli bir kızın Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezine tekerlekli sandalyesiyle gelip kan bağışı çağrısı yapması birçok kişiyi imrendirdi.

Kızılay genel başkanının kan stoklarında azalma yaşandığı yönünde çağrısının ardından harekete geçen Akil Gençlik Platformu yurt genelinde kan bağışında bulunurken Şanlıurfa`da da toplu halde Kızılay Kan Merkezinde kan verdi.

Şanlıurfa Akil Gençlik Platformu tarafından Kızılay Kan Merkezinde yapılan kan bağışına katılan Eyyübiye Akil Gençler Platformu Engeliler Komisyon Başkanı Emine Dağ, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Engelli olmasına rağmen kan vermeye geliyorsa sağlam kişilerin de gelmesi gerektiğini söyleyen Dağ, elleri tutamadığı için kan veremediğini, ancak bir dahaki sefere yeniden kan bağışında bulunacağını söyledi.

Dağ, “Engelime rağmen ben Kızılay Kan Merkezine geliyorsam ve bu ülkeye sahip çıkıyorsam sağlam kişilerin de gelmesi gerekiyor. Kan bağışında bulunmayı çok istedim ama ellerim tutmadı. Ama bir dahaki sefere kan bağışında bulunacağım İnşallah.” ifadelerini kullandı.

Kanın bir ihtiyaç olmadığını yurt genelinde yapılması gereken bir eylem planı olduğunu söyleyen Şanlıurfa Akil Gençlik Platformu Başkanı Kadir Ay, “Kızılay Başkanı Kerem Kınık`ın çağrısı üzerine Şanlıurfa Akil Gençler Platformu olarak Kızılay Kan Merkezine gelip kan bağışında bulunduk. Kan bir ihtiyaç değildir. Yurt genelinde sürekli yapılması gereken bir eylem planıdır. Bu böyle bilinmelidir. Herkesin kan ihtiyacı olduğu zaman Kızılay`a gelmesine gerek yoktur. Sürekli kan bağışının olması gerekiyor.” dedi.

Kış aylarında havaların soğumasıyla kan stoklarının azalması sonucu genel başkanlarının çağrısı üzerine vatandaşların duyarlı davrandığını söyleyen Şanlıurfa Kan Bağış Merkezi Başkanı Dr. Buket Arvas Singan, birçok kurum-kuruluş, okul ve köyün kan vermek için randevu aldıklarını dile getirdi.

Kan bağışında bulunan herkese teşekkürlerini ileten Singan, “Bu kış aylarında havanın soğumasıyla kan stoklarına bir azalma meydana gelmiştir. Öncesinde tedbir almak amacıyla, hastaların ilerleyen günlerinde kan ihtiyacı olmasın diye ülke genelinde kan bağışı merkezlerine vatandaşlarımızı yöneltmek için öncelikle Genel Başkanımız Kerem Kınık bir açıklama yapmıştı. Buna vatandaşlar duyarlı bir şekilde güzel cevaplar verdi. Bugün Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezine birçok kurum ziyaret etti. Diğer kan bağış noktalarımızı da son derece yoğun bir katılım oldu. Önümüzdeki günlerde de bu çağrıya birçok kurum, okul ve köy kan vermek için randevu aldılar. Bu kış günlerinde vatandaşlarımızın kansız kalmaması için bu iyilik hareketi hepimizde bir memnuniyet getirdi. Biz şimdi burada hekimiz ama yarın hasta da olabiliriz. Hepimiz bir gün buna ihtiyaç duyabiliriz.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir