• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD`den İncirlik açıklaması: Kullanmak istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık`ın "ABD`nin İncirlik`i kullanıp Türkiye`nin El Bab operasyonlarına destek vermemesinin düşündürücü olduğu" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Cook, “İncirlik`in ne kadar önemli olduğunu ve koalisyonun bundan ne kadar minnettar olduğunu dün Albay Dorrian`dan işittiniz. Türkiye ile görüşmelerimiz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

"İNCİRLİK'TEN OPERASYON YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ"
Türk yetkililerin İncirlik ile ilgili sözleri konusunda Savunma Bakanı Ash Carter`in mevkidaşı ile görüşüp görüşmediği sorusuna Cook, şu cevabı verdi: “Türklerle özel görüşmelerimiz devam ediyor. Türklerle her yaptığımız özel görüşmenin detayına girmeyeceğim ama biz İncirlik'ten operasyon yapmaya devam ediyoruz ve tekrar söyleyeyim ABD ve ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun İncirlik`i kullanmasından dolayı minnettarız ve bunun devam etmesini umuyoruz.”

"DEAŞ HALA BİZİM ODAĞIMIZ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Münbiç ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Cook, açık cevap vermekten kaçınırken “Koalisyon ve ABD, DEAŞ`a odaklanmaya devam ediyor.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir