• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Allah, kullarına çok esirgeyicidir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir ayet

Herkesin yaptığı iyiliği ve yaptığı kötülüğü hazır bulacağı günde kişi, kötülükleri ile kendi arasında uzak bir mesafe bulunmasını ister. Yine Allah, sizi kendisine karşı dikkatli olmanız hakkında uyarmaktadır. Allah, kullarını çok esirgeyicidir. (Ali İmran: 30)

Bir hadis

Abdullah bin Ömer (r.a.)`den rivayet edildigine göre, Allah Rasulü (sav) Mekke fethi günü insanlara hitap ederek şöyle buyurdu: “Ey insanlar! Allah sizden cahiliye kibrini ve atalarla övünmeyi kaldırmıştır. İnsanlar iki sınıftır. Allah katında değerli, takva sahibi iyi kişiler ve Allah katında değersiz, günahkar kötü kişiler. Bütün insanlar Adem`in çocuklarıdır. Ademi`de Allah, topraktan yaratmıştır. (Tirmizi)

Söz

Ey insan! Sen görünüşte suretinle küçük bir alemsin; ama manen gerçek varlığınla büyük bir alemsin. Görünüşte bir ağacın dalı, meyvenin aslı, temelidir. Çünkü yemiş dalda bulunur. Fakat hakikatta o dal, o meyve için var olmuştur. Görünüşte meyve, ağaçtan meydana geliyor da, hakikatta o ağaç meyve çekirdeğinden doğmuştur. (Mevlana)

Bu haberler de ilginizi çekebilir