• DOLAR 32.515
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2484.298
  • ...
Viranşehir'de 10 bin fidan dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşları ve vatandaşlara fidan dağıttı.

Fidan dikim sezonunun başlaması ile birlikte Viranşehir'de 10 bin adet nar, badem, incir, armut ve dut fidanının ücretsiz dağıtımına başlandı.

Dağıtım törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dr Siraç Yolcu, Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci ve vatandaşlar katıldı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Viranşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dr Yolcu," Sayın Milletvekilimiz Mehmet Akyürek'in girişimleri ile Orman Bakanlığı'na bağlı Mardin Fidanlığı'ndan 10 bin adet fidan ilçemize getirildi. Ayrıca Ceylanpınar yolu üzerinde bir şahsa ait bahçede Ziraat Odası'nın maddi desteği ile 2 yıl önce aşılanan 500 adet armut fidanını teslim aldık. Üreticilere ve kamu kurum ve kuruluşlarına meyveciliği teşvik etmek amacı ile özellikle meyve fidanları temin ederek dağıtımını yapmaktayız. Ayrıca 40 bin adet ilave meyve fidanı temini için gerekli girişimlerde bulunduk. Fidanların temin edilmesi halinde üreticilerimize dağıtımını yapacağız" dedi.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir