• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
İslam coğrafyasının birleştirici harcı Hz.Muhammed`in hayatıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

29 Ocak Pazar günü Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 6`ıncısı düzenlenecek olan umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı hakkında açıklamalarda bulunan platformun Mardin-Şırnak Bölge Koordinatörü Nureddin Geşgin, kayıtların 14 Ocak`a kadar devam edeceğini belirterek, geçen yıllara nazaran 5 kat daha fazla bir müracaatın olduğunu söyledi.

İslam coğrafyasının parçalandığı bu dönemde birleştirici harcın, kurtarıcı projenin Hz. Muhammed`in hayatı olduğunu vurgulayan Geşgin, sınavı bundan dolayı düzenlediklerini söyledi.

Özellikle Nusaybin`de bu yıl geçen yıllara nazaran sınava girmek için kayıt yaptıranların sayının 5 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Geşgin, “Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin-Şırnak Bölge Koordinatörlüğü olarak bu yılki Siyer Sınavı`na kayıt yapmaya devam etmekteyiz. Bu seneki teveccüh geçen senelere oranla çok daha fazla. Çukur siyasetinden dolayı yıkılan yerlerdeki başvurularda kat kat artış görüyoruz. Nusaybin`de daha önceki yıllara oranla başvuru sayısı 5 kat arttı. Kızıltepe`de 6 noktada kayıtlarımız devam etmektedir.” diye belirtti.

Sınav sonunda başarılı olan ilk 28 kişinin umre ile ödüllendirileceğini hatırlatan Geşgin, bunun yanında sınavda dereceye girenlere bilgisayar, bisiklet, cep telefonu, kitap setleri ve benzeri eşyaların hediye edileceğini kaydetti.

Sınavın, bu yıl dört kategori ve 3 kitaptan oluşacağını söyleyen Geşgin, sözlerine şöyle devam etti:

“Her sene üç kategoride düzenlediğimiz sınavı, bu sene dört kategoriye çıkarttık. Birinci ve ikinci kategorimiz, Hz. Muhammed`in hayatını anlatan mavi bir kitaptır. Sekizinci sınıfa kadarki öğrenciler bu kitaptan sınava girecekler ve kendilerine 60-80 soru sorulacak. Lise öğrencileri, Rehberimiz Hz. Muhammed kitabından sınavına girecekler ve kendilerine 80 soru sorulacak. 18 yaş, yani lise üstü olanlar ise Peygamber Efendimizin Hayatı adlı kitaptan sınava girecekler. Sınav 29 Ocak Pazar günü yapılacak. Kayıtlarımız 14 Ocak`a kadar devam ediyor. Bu tarihe kadar daha da fazla talep olursa platform olarak süreyi bir hafta uzatabiliriz.”

Bugünkü sorunların, Hz. Muhammedin hayatının öğrenilip tatbik etmekle çözüleceği belirten Geşgin, “Özellikle İslam coğrafyasının parçalanmak istendiği bu dönemde birleştirici harcın, kurtarıcı projenin Hz. Muhammed`in hayatı olduğuna inanıyoruz. Bu sınavı da bunun için düzenlediğimizi belirtmek istiyorum. Şer güçlerinin Müslüman coğrafyasına yöneldiği ve parçalamak istediği bu dönemde kurtarıcı olarak Peygamber efendimizin hayatı bugünkü sorunlarımızın üstesinden geleceğine inanıyoruz. Onun için Peygamber efendimizin hayatını küçüklerimizden büyüklerimize kadar bütün halk kesimlerine okutmak için bu sınavı düzenliyoruz.” diye belirtti.

Tüm ailelerin kayıtlarını yapmak için çocuklarıyla birlikte sınav başvuru noktalarına davet eden Geşgin, “Bu sınav gerçekten hem dünyamızın, hem de ahiretimizin saadeti için önemlidir. Onun için herkes kendi çocuğunun elinden tutsun ve kayıt noktalarında kayıtlarını yapsınlar. Bu sınav ailemizin sınavı olmalıdır.” dedi.” (Mehmet Aslan-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir