• DOLAR 32.437
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2486.785
  • ...
İşitme engelli ebeveynler ağlayan bebeklerinden haberdar olabilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te işitme engelli ebeveynlere, ağlayan bebeklerinden haberdar olmaları için "Bebekler Ağlamasın Anneler Üzülmesin" projesi kapsamında "bebek sesi algılayıcısı" hediye edildi.

Gaziantep’te 2,5 aylık bebekleri bulunan işitme engelli Esra ve Yalçın Aydın çiftini ziyaret ederek, kendilerine bebek sesi algılayıcısı ile ışıklı zil sistemi hediye eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, işitme engelli ebeveynlerin bebekleri ağladığından haberdar olabilmeleri için böyle bir proje başlattıklarını söyledi.

Şahin, burada gazetecilere açıklamalarda bulunarak, yaptıkları çalışmayla engelli ailelere destek vermeye çalıştıklarını söyledi.

Aydın çiftinin doğuştan işitme ve konuşma engelli olduğunu belirten Şahin, "Hem anne hem de baba engelli olduğu için desteğe ihtiyaçları var. Annenin yanında kimse yok. Baba da çalışıyor. Annenin de çocuğuna sağlıklı bakabilmesi için 'Bebekler Ağlamasın Anneler Üzülmesin' projemizde biz teknolojiyi kullandık. Bebek ağladığı zaman anne cihazdaki titreşim ve ışık sayesinde bebeğin ağladığını hissedip ilgileniyor." dedi.

Gaziantep'te yaklaşık 200 işitme engelli ebeveyn olduğunu dile getiren Şahin, söz konusu teknolojik destekle ailelerin yaşamını kolaylaştırdıklarını belirterek, "Ben de bir anne olarak empati yaptığım zaman bunun ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu fark ettim. Bundan sonra Hasan bebeğimiz artık ağlamayacak. 15 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde engellilerin önündeki engeli kaldırmak için bir değişim yaşanmaya başladı. Sağlık, istihdam ve ulaşılabilirlik konusunda çok önemli çalışmalar yapıldı. En büyük iş yerel yönetimlerin ve belediyelerin. Yaklaşık 2,5 yıl önce sistemi kurarken 'Engelli kardeşimizin önündeki her türlü engeli kaldıracağız' felsefesiyle yola çıktık. Güçlü bir kurumsal alt yapı kurduk. Bu engelliler biriminin başına da engelli birini koyduk."ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de, işitme engelliler için başlatılan bebek sesi algılayıcısı ve kapı zili sistemi projesi hakkında bilgi verdi.

"Aklım sürekli bebeğimdeydi"

Anne Esra Aydın ise, işaret dili tercümanı aracılığıyla, bebeği ağladığında fark edemediğini bunun için uyuyamadığını belirterek, cihaz sayesinde çok rahatladığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bebeğim ağladığında titreşim sayesinde hemen fark edebileceğim. Bizi kurtardınız, Allah'ım da sizin yardımcınız olsun. Ben korkumdan adım atamıyordum. Şimdi çok rahatım. Eşim çalıştığı için sürekli evde tekim. Daha önce uyuyamıyordum. Yemek yiyemiyordum aklım sürekli bebeğimdeydi."

Baba Yalçın Aydın ise cihaz geldikten sonra çok rahatladıklarını dile getirerek, ışıklı zil sistemi için de teşekkür etti.

Öte yandan Fatma Şahin ve beraberindekiler 8 aylık bebekleri bulunan işitme engelli Adem ve Esra Karakuş çiftini de ziyaret ederek bebek sesi algılayıcısı ve ışıklı zil sistemi hediye etti.

Ziyaretlerde ailelere "Hoşgeldin Minik Hemşehrim" projesi kapsamında hazırlanan hediye paketleri de takdim edildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir