• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Üniversiteye hazırlanan öğrencilere kitap desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OHAL'i kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle, paralel yapı ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılarak Halk Eğitim Merkezine dönüştürülen eski Özel Fem Dershanesi binasında, ‘Nitelikli Eğitimde Kararlı Adımlar` projesi kapsamında  ücretsiz üniversiteye hazırlık eğitimi gören bin 100 öğrenciye, Batman Valiliği tarafından kitap desteğinde bulunuldu.

Kitap dağıtım törenine; Vali Ahmet Deniz`in yanı sıra, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Halk Eğitim Müdürü Osman Atmalar katıldı.

Sınıflarda eğitim gören öğrencileri dolaşarak ücretsiz yardımcı kaynak kitap seti veren Vali Ahmet Deniz, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Deniz, topluma faydalı bireylerin oluşması için öğrencilerin kendi eğitimleriyle ilgilenmelerini istedi.

Kitap dağıtımının ardından açıklamada bulunan Vali Deniz, Batman`da eğitime daha iyi nitelik kazandırma  çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Bin 100 öğrenciye ücretsiz kitap verdiklerini ifade eden Deniz, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz`de valiliğimizin destekleriyle güzel bir projeye start verdik. ‘Nitelikli Eğitimde Kararlı Adımlar` diye. Bu ülke bir yere gidecekse, başarı elde edecekse mutlaka ama mutlaka bunu eğitimle başarmak zorunda. Bunun başka yolu da yok zaten. Özellikle burada Halk Eğitim Müdürlüğümüzde de destekleyici kurslar, üniversiteye gidecek öğrencilerimize, mezun olan çocuklarımıza yönelik yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Burada bin 100`e yakın öğrencimize bu desteği ücretsiz veriyoruz. Bugün de valiliğimizce bütün öğrencilerimize birer eğitim seti hediye ettik. Çocuklarımızın en azından daha iyi bir eğitim alabilmeleri için eksik oldukları materyalleri onlara destek mahiyetinde dağıttık.” dedi.

Halk Eğitim Müdürü Osman Atmalar ise eğitim süresince sınırsız test desteği de verdiklerini belirterek, bu süreçte 8 deneme sınavı yapacaklarını kaydetti.

Halk Eğitim Merkezi  kursunda ücretsiz eğitim gören öğrenciler de kendilerine kitap desteğinde bulunulmasının sevindirici olduğunu dile getirerek, yetkililere teşekkürlerini iletti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir