• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Genç çiftçilere büyükbaş hayvan hibe edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında genç çiftçilere 30 bin liraya kadar karşılıksız (hibe) destek sağlandı. Viranşehir'de Genç Çiftçi Projesine başvuran ve projesi onaylanan 17 aileye 102 büyükbaş hayvan teslim edildi. 

Viranşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen teslim programında hak sahipleri ve yakınları katıldı.

Viranşehir'e getirilen büyükbaş hayvanlar hibe sözleşmesinin imzalanmasının ardından teslim edildi. Viranşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Siraç Yolcu, hak sahiplerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Genç çiftçilerin istihdamı ve gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla uygulamaya konan "Genç Çiftçi Projesi"nin önemine vurgu yapan Yolcu, büyükbaş hayvanlarını teslim alan hak sahiplerine hayvanlara iyi bakmaları ve karşılaşabilecekleri sorunlarla ilgili tavsiyelerde bulundu.

Projeye yoğun olarak ilgi gösterildiğini ifade eden Yolcu, teslim edilen büyükbaş hayvanların bundan sonraki süreçte yerinde inceleneceğini ve çiftçilere gerekli desteğin devam edeceğini söyledi. (Sabri Acet- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir