• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Filistinli gruplar Moskova`da görüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus haber ajansı Tass, Moskova'nın 15 Ocak'ta Fetih ve Hamas temsilcilerinin katılacakları bir toplantıya ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Ajans, toplantının Paris'teki barış konferansına paralel olarak Filistin sahasındaki en büyük iki hareket arasında uzlaşı sağlama amacıyla düzenleneceğini söyledi.
Hamas ve Fetih hareketlerinden ise şu ana kadar böyle bir toplantı için davet aldıklarına dair herhangi bir açıklama gelmedi.

Bu arada Rus haber ajansında yayınlanan haberi değerlendiren analist Adnan Ebu Amir, uzlaşı dosyasının büyük başkentlere taşınmasının yararlı olmayabileceğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Ebu Amir, bölünmüşlük halinin sona erdirilmesi için harcanacak her türlü çabadan memnuniyet duyulacağını fakat dosyanın büyük başkentlere taşınmaması gerektiğini söyledi.

Rusya'nın bölgedeki nüfuzunu genişletmek amacıyla böyle bir çağrıda bulunduğunu savunan Ebu Amir, toplantının yararsız olacağını öne sürerek, "Rusya'nın Fetih ve Hamas arasındaki anlaşmazlıklarla uğraşacak kadar boş vakti olmayabilir" dedi.

Rusya'nın Filistin dosyasının bölgedeki nüfuzunun genişlemesine katkıda bulunacağı görüşünde olduğunu belirten Ebu Amir, Moskova'nın taraflar üzerinde ne ölçüde etkisi olduğunun bilinmediğini söyledi.

Ebu Amir, Moskova'da yapılacağı duyurulan görüşmenin gerçekleşmesi halinde diplomatik bir nezaket toplantısından öteye geçmeyeceğini öne sürdü.




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir