• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
YYÜ öğrencileri siyer sınavı standı açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun 29 Ocak`ta ‘O`nu Oku, O`nu Yaşa` temasıyla Türkiye genelinde düzenleyeceği siyer sınavı için YYÜ Kitap ve Gençlik Topluluğu öğrencileri tarafından iki noktada stant açıldı.

YYÜ merkezi yemekhane önünde ve otobüs durağı karşısında açılan başvuru stantlarına, akademisyenler ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Son başvuru tarihi 14 Ocak 2017 olan siyer sınavına kayıt yapan öğrenciler, sınavda kaynak olarak hazırlanan kitapları inceledi.

Konuyla ilgili İLKHA`ya konuşan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kitap ve Gençlik Topluluğu Başkanı Erbil Sakçi, siyer sınavında asıl amacın Peygamber Efendimizin (sav) hayatının okunması ve onun örnek alınması olduğunu söyledi.

YYÜ kampüsünde iki noktada başvuru standı açtıklarını belirten Sakçi, “Peygamber Sevdalıları Platformu`nun 29 Ocak`ta düzenleyeceği umre ödüllü siyer sınavına destek olmak amacıyla Kitap ve Gençlik Topluluğu olarak, üniversite Rektörlüğü`nden izin almak şartıyla iki noktada stant açtık. Kayıt stantlarımızın biri minibüs durağının bulunduğu yerde, diğeri de Merkezi Yemekhanenin önündedir. Standı açma amacımız,  siyer sınavına üniversitemizdeki kardeşlerimizin de katılmalarını sağlamak ve onları sınav hakkında bilgilendirmek ve sınava girmek isteyen kardeşlerimizin sınav kayıtlarını yapmaktır.” diye belirtti.

“Yoğun bir şekilde başvuru alıyoruz”

Yoğun başvuruların alındığı standı Pazartesi günü açtıklarını ve Cuma gününe kadar devam edeceğini belirten Sakçi, “Standımız Pazartesi günü itibariyle başladı, Cuma gönüne kadar devam edecektir. Cuma günü de Kampüs Camii önünde Cuma namazı sonrası standımızı açacağız. Şu an itibariyle yoğun bir şekilde başvuru alıyoruz. Allah arkadaşlarımızdan razı olsun, Pazartesi gününden beri kar kış, soğuk demeden standımızda duruyorlar, bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Yapılan sınav sadece bir sebeptir, verilen ödüller de bir teşviktir”

Asıl amacın Peygamber Efendimizin (sav) hayatının okunması ve onun örnek alınması olduğunu dile getiren Sakçi, “Bu yıl ‘O`nu Oku, O`nu Yaşa` sloganıyla standımızı açtık. Herkesin Allah Resulü`nün (sav) önderliğine, rehberliğine, öğretmenliğine ihtiyaç duyduğu gibi üniversitedeki kardeşlerimizin de ihtiyaç duyduğunu düşünerek, Hz Resulullah`ın (sav) hayatını kendi hayatlarına geçirmeleri gerektiğine inanıyoruz. Onun için bunu sağlamak amacıyla üniversitemizde stant açtık. Yapılan sınav sadece bir sebeptir, verilen ödüller de bir teşviktir. Dediğim gibi asıl amaç Peygamber Efendimizin (sav) hayatının okunması ve onun örnek alınmasıdır.” şeklinde konuştu.  (Yılmaz Sönmez-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir