• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.148
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Çorum, Yozgat, Kırşehir, Amasya, Samsun, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların; Kıyı Ege, Çanakkale'nin güneyi, Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi ve Antalya'nın çevre ilçelerinde kuvvetli olmak üzere; Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Batı Karadeniz kıyıları, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, bu akşam Iğdır çevrelerinde, bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Yozgat, Çorum, Kırşehir ve Adıyaman çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Kıyı Ege, Çanakkale'nin güneyi, Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi ve Antalya'nın çevre ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara

Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde güneydoğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale'nin güney ilçeleri ile Balıkesir'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege'de kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yüksekleri ile Göller yöresinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya çevreleri ile Burdur'un doğusu ve Isparta'nın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Ankara ve Eskişehir çevrelerinin, yarın (Perşembe) bölgenin batısı ile Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Düzce ve Bolu çevrelerinin, yarın (Perşembe) bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Orta Ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, yarın Çorum çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Samsun ve Amasya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çorum çevrelerinde kar, Amasya çevrelerinde karla karışık yağmur, Samsun çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu

Parçalı, doğusu ile güneybatısının yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Iğdır çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmurlu, Adıyaman çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

İstanbul parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı: 6°C

Bursa  parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve sağanak yağışlı: 10°C,

İzmir  parçalı ve çok bulutlu, il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor: 14°C

Adana  parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı: 12°C

Ankara  parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu: 3°C, 

Konya   parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu: 4°C

Bolu parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı: 6°C

Trabzon   parçalı ve az bulutlu :15°C

Elazığ  parçalı ve çok bulutlu: 3°C

Diyarbakır parçalı bulutlu : 6°C

Gaziantep  parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu: 5°C

Mardin  parçalı ve çok bulutlu : 5°C  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir