• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Fotoğraf Sergisine Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Mustazaf-Der Şubesi, Dünya Mustazaflar Haftası nedeni ile düzenlediği etkinlikler çerçevesinde 2 gün önce Kırkayak Parkında açtığı fotoğraf sergisi ve sinevizyon gösterimi halk tarafından yoğun ilgi görüyor.

Fotoğraf sergisinde, Türkiye`de yaşanan Zilan, Susa ve Başbağlar katliamı, 28 Şubat, 12 Eylül ve başörtüsü zulmü, Şeyh Said kıyamıyla birlikte yaşanan kıyımlar, Dersin Katliamı, Diyarbakır Koşuyolu`nda yaşanan patlamayı anlatan fotoğraf karelerinin yanı sıra sinevizyon gösteriminde de özellikle son aylarda başörtülerinden dolayı okula alınmayan kız öğrencilerin ve velilerinin mağduriyetleri sergilendi.

Dünyadan ise, Halepçe ile Hama katliamları başta olmaz üzere, Filistin, Irak, Afganistan, Çeçenistan, Cezayir ve Bosna`da yaşanan katliamların fotoğraf kareleri yer aldı. Ayrıca, ABD`nin kimyasal silah kullanarak Hiroşima ve Nagazaki`de imza attığı dehşet katliam görüntüleri de fotoğraf sergisinde yerini aldı.

Mustazaf-Der Şube başkanı Mehmet Kaya, düzenlenen fotoğraf sergisi ve sinevizyon gösterimi ile mazlum ve ezilmiş insanların gasp edilmiş haklarını ve yaşadıklarını, diğer insanların zihinlerde yeniden canlanmasını amaçladıklarını belirterek; "Sergiyi gezen insanlara baktığımızda bu zulmü yapanlara lanet getirdiklerine şahit oluyoruz." dedi.

Ayrıca Mustazaflar Haftası etkinlikleri çerçevesinde bugün Akşam saat19.30 da Hollywood Düğün Salonunda bir panel düzenleyeceklerini hatırlatan Kaya, Bütün Gaziantep halkını programa davet etti. (Bekir Aslan, Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir