• DOLAR 32.533
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2488.933
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep'te meslek liselerin yaygınlaştırılması protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi mesleki ve teknik eğitimde işbirliği protokolü imzaladı.

Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen imza törenine, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Abdullah Aksoy katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Sanayi Odası mesleki ve teknik eğitimlileri iş birliği ile protokol imzaladıklarını belirterek, eğitimdeki standardı ve niteliği artırmak ve Gaziantep’te farkındalığı artırmak istediklerini söyledi.

Mete,”Biliyorsunuz ki mesleki eğitim ile ilgili özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın  teşkilat yasasındaki değişiklikler ile birlikte mesleki eğitimin önemi bir kat daha da arttı. Bu anlamda da sektör ile işbirliği yapmanın çok önemli olduğunu gördük. Yaptığımız görüşmelerde de bu işbirliğinin de Gaziantep gibi sanayi ve ticaret merkezi bir şehirde diğer paydaşlarla yapılmasını zorunluluğunu gördük. Bu anlamda da gerçekten proje ile ilgili paylaşımlarımızı Gaziantep Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Sanayi Odası bu anlamda sağ olsunlar her türlü desteği sağlayacaklarını ifade ettiler.” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür ise, eğitimin bir bütün olduğunu, teknik ve mesleki eğitimin önemini bildiklerini belirterek, “Ortak akılla ortak bir platform kurduk. Böylesi çok önemli bir protokole imza attık. Şehrimiz için hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Abdullah Aksoy, “Önümüzdeki yıl güzel bir eğitim vermiş olacağız. İnşallah yerel yönetimler olarak biz de Büyükşehir Belediyesi olarak var gücümüzle bu projenin destekçisi olacağız. İnşallah hep beraber güzel işler başaracağız.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi de, ihracatta dünya devi ülkelerle mücadele etmenin yolunun kaliteli insanlardan geçtiğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından 4 kurum arasında meslek liselerinin yaygınlaştırılması için protokolü imzalandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir