• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
Üniversitelilerden `Bu Çarşamba Çaylar Bizden` kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van YYÜ Değerler Eğitimi Topluluğu, kampüs içerisinde otobüs durağı karşısında “Bu Çarşamba Çaylar Bizden” kampanyası çerçevesinde, durakta bekleyen akademisyen ve öğrencilere çay servisi yaptı.

Konuyla ilgili konuşan Değerler Eğitimi Topluluğu Sekreteri Osman Demir, soğuk havada durakta bekleyen öğrencilere çay dağıtmaktaki amaçlarının iyilik, hoşgörü, dürüstlük ve tevazu gibi değerlerinin pekişmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Diğer fakültelerden olmak üzere çoğunluğu İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin biraraya gelerek oluşturulan topluluk hakkında bilgi veren Demir, “Değerler Eğitimi Topluluğu adında oluşturduğumuz topluluk, geçen yıl da faaliyet yürütmek ile birlikte resmi olarak bu yıl faaliyetlerimize giriştik. Değerler Eğitimi Topluluğu, her fakülteden üyesi olmakla birlikte genel olarak İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu bir topluluktur. Topluluğumuz geçen yıl siyer sınavı da yaptı. Yapılan sınav çerçevesinde 3 kardeşimizi umreye gönderdik. Geçen yıl topluluk adına konferanslar yaptık. Topluluğumuz genel amacı, iyilik, hoşgörü, dürüstlük, tevazu ve benzeri değerlerin yok oluşundan hareketle değerleri tanıtma ve toplumda yaygınlaşmasını sağlamak için çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Bu yıl Özalp YİBO İlkokulu Kütüphanesine kitap yardımında bulunduk. Ayrıca Saray`daki bir okula kışlık giyim yardımında da bulunduk.” dedi.

Demir, “Bugün ise ‘Bu Çarşamba Çaylar Bizden` sloganıyla durakta bekleyen kardeşlerimize çay ikramı yaptık. Bu fikir, Çevre ve Din Dersinde hocamızın sorduğu bir soruya binaen teşkil etti. Hocamız, ‘Bir vakıf kurmak isterseniz, nasıl bir faaliyet yapılmasını isterdiniz?` diye bir soru sormuş, bizim Mahir Koçak adlı bir arkadaşımız da durakta bekleyen kardeşlerimize çay ikramı diye bir vakıf kurma önerisinde bulunmuştu. Bilindiği üzere Osmanlı`da Göçmen Kuşları Besleme Derneği adı altında günlük, aylık vakıflar kurmuşlardır. Bizlerde bu çarşamba 3 saatlik böyle bir vakıf kuralım ve aramızdaki değerler, kardeşliğimiz pekişsin dedik.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir