• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2420.797
  • ...
`Hz. Peygamber dünyaya medeniyet öğreten topluluk inşa etti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından "İmam Hatip Gençliğinin Sorumluluğu" adlı program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa konuşmacı olarak Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Celil Abuzer katıldı.

İslam'ı anlatma hususunda herkese görevler düştüğünü belirten Abuzer, Hz. Peygamber'in 23 yılda dünyaya medeniyet öğreten bir topluluk inşa ettiğini vurguladı.

Abuzer, "Burada her birinize görevler düşüyor. Herkesin anne, baba, kardeş, komşu ve köylüsünü uyarması gerekiyor. Hz. Peygamber, kabile hayatı yaşayan, örf ve adetlerinde çok katı olan, bir anlamda anlayışı kıt bir topluluktan 23 yıllık süreç içerisinde dünyaya medeniyet ve insanlık öğreten bir topluluk inşa etti. Bunu İslam'la yaptı." dedi.

"Bizim meselemiz ırkçı yaklaşım ve cahiliye adetleri olamaz"

İmam hatiplilerin davasının ne olduğunu öğrenmek için yakın tarihe bakılması gerektiğini dile getiren Abuzer, sözlerine şöyle devam etti: "Kimileri imam hatiplilerden endişe ediyor, kimilerinin de göğsü kabarıyor. İmam hatipler kimi ve neyi temsil ediyor, davaları nedir? Bunun için yakın tarihimizi okuyacağız. Bizim meselemiz ırkçı yaklaşım, Hz. Peygamber'in 'Ayaklarımın altındadır' dediği cahiliye adetleri olamaz. Biz, Hz. Peygamber'in önderliğine iman etmiş ve bu uğurda seve seve hayatımızı harcayacağımıza yemin etmiş bir milletiz."

Abuzer, bazı kesimlerin imam hatip ruhundan rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, "Tarihte hep böyle olmuş, dedelerimiz böyle yaşamıştır. Çanakkale'deki, 15 Temmuz'daki ruh da buydu. Hakkâri'den Cizre'ye, Siirt'e, Şırnak'a, Edirne'ye, Trabzon'a söz konusu vatan olduğunda bu toplumun gerçek sahipleri olan Müslüman Anadolu halkının nasıl sokaklara çıktığını 15 Temmuz'da gördük. İşte bu imam hatipli, imam hatibin uyandırmak istediği ruhtu. Birileri bu ruhtan rahatsız oluyordu. Birileri de bu ruhun ayağa kalkması için gece gündüz gözyaşı döküyor." şeklinde konuştu.

"Burası Müslüman Anadolu insanının topraklarıdır"

Birçok Müslüman'ın imam hatiplilerden beklentisinin olduğunu sözlerine ekleyen Abuzer, "Bugün Myanmar'dan, Arakan'dan, Uygur'dan, Afrika'nın çöllerinden gariban Müslüman, mazlum insanlar, gözü yaşlı anneler umutla sizleri bekliyor. Yanı başımızda Suriye'de, Irak'ta mazlumlar sizlerden umut bekliyor. Çünkü onlar biliyorlar ki kurtarıcı son kale Anadolu insanları yani burası. Dolayısıyla biz dört elle buraya sahip çıkacağız. Burası bizim, burası Müslüman Anadolu insanının topraklarıdır." ifadelerini kullandı.

Program, okul müdürü Ahmet Aslan'ın Abuzer'e plaket takdim etmesiyle son buldu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir