• DOLAR 32.498
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2424.204
  • ...
Hac kayıtları yarın bitiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2017 yılında Hacca gitmek isteyen ve ilk defa kayıt yapacak vatandaşların 28 Aralık 2016 tarihinde başlayan yeni kayıt işlemleri 6 Ocak Cuma günü bitiyor.

Batman İl Müftülüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Batman`da Hacca gitmek isteyen bin 200 kişi müracaatta bulundu.  Kayıtların yarın (Cuma) son bulacağı, kayıt yapmak isteyen vatandaşların ilgili bankaya 20 TL hac kayıt ücretini yatırdıktan sonra www.hac.diyanet.gov.tr internet adresinden veya il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek kayıtlarını yapmaları gerektiği belirtildi.

İl Müftülüğü yetkilileri konu hakkında şu bilgilendirmede bulundular: "Kayıt yenileme işlemleri 9 Ocak-30 Ocak tarihleri arasında yapılacaktır. Önceki yıllarda olduğu gibi bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı kayıt yenileme işlemini otomatik olarak merkezden yapmayacaktır. Kayıt yenileme işlemleri kaydı olan vatandaşlar tarafından ister internet üzerinde, ister il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek yapılabilecektir. Kayıt yenileme işlemini yapmayanlar bu seneki hac kurasına katılamayacağından herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için bu tarihler arasında mutlaka kayıtlarını yenilemeleri gerekmektedir." (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir