• DOLAR 32.537
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.23
  • ...
SON DAKİKA
Suriyelilere toplumsal entegrasyon eğitimi veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (GAP BKİ) Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen “GAP Bölgesinde Suriye Krizinin Etkilerinin Azaltılması" projesi kapsamında Suriyelilerin topluma entegrasyonu sağlanıyor.

Proje kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Suriyelilere Türkçe eğitiminin yanı sıra gelir getirici faaliyetler, atölye çalışmaları, ev ekonomisi ve psiko-sosyal destek eğitimleri veriyor.

Yapılan çalışmalarla Suriyeli nüfusun temel yaşam ve mesleki becerileri ile Türkçe dil becerilerinin de geliştirilmesi planlanırken, iş bulma şanslarının artırılması ve geçimlerine kısa ve uzun vadede destek olunması hedefleniyor.

Proje kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve UNDP işbirliği ile; Türkçe dil eğitimi kursları, bilgisayar, aşçılık, pastacılık, cam boncuk, cilt bakımı ve kuaförlük alanlarında mesleki eğitim kursları veriliyor.

Ücretsiz olarak verilen ve Arapça tercüme olanağının da sağlandığı projede, hizmet sektörüne yönelik olarak kumaş boyama, dokuma, ahşap şekillendirme, bilgisayar sistem bakım-onarım gibi eğitimlerin de verileceği belirtildi.

Suriyelilere ayrıca bilgisayar sistem bakım ve onarım, bilgisayarda halı deseni çizimi, kutnu dokuma atölyesi, tekstil atölyesi ve kumaş boyama eğitimlerinin de verileceği  kursların  başvurularının başladığı bildirildi.

Öte yandan yaz dönemi boyunca Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde bin 37 Suriyeliye 20 branşta eğitim verildiği ve proje kapsamında hedefin geçici koruma altındaki 3 bin Suriyeliye yaşam becerileri ve dil eğitimleri ile bin 200 Suriyeliye de hizmet sektörüne yönelik eğitimlerin verilmesi planlanıyor. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir