• DOLAR 32.565
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2431.959
  • ...
 Hasta muayene zammına vatandaşlardan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal Güvenlik Kurumu`nun (SGK), emeklilerin maaşında kesilen ve vatandaşların eczanelerde ilaç alırken ödemek zorunda olduğu muayene ücretlerine yapılan yüzde 20 ile 60 arasındaki zamma, Bitlisliler tepki gösterdi.

Yapılan zamdan habersiz olduklarını belirten vatandaşlar, artık hastaneye bile gidemeyecek duruma düştüklerini, yapılan zammın geri çekilmesini istediler.

Hastanelerde istedikleri sağlık hizmetlerini alamadıkları halde yapılan bu zamların insani olmadığını belirten vatandaşlardan Nevzat Demir, hastanedeki birçok doktor eksikliğinden dolayı hizmet alamadıklarını belirtti.

Demir  şunları söyledi: “Bitlis Tavan Devlet Hastanesi yapılmış, fakat ne yazık ki doktor yok. İlçelerden geliyoruz. Burada zaten yeterli bir sağlık hizmeti  alamıyoruz. Bir tek genel cerrahi uzmanı var. Bir il bu doktorla idare etmek zorunda kalıyor. Şu an eczaneden geliyorum. 10 TL muayene ücreti istedi. Daha önce vatandaş olarak 8 TL ödeyemiyorduk. Şimdi nasıl bunu ödeyeceğiz. Bitlisli vatandaşın geliri yoktur. Çiftçi olarak ürettiğimiz mahsuller zaten para etmiyor. Artık bu zamlarla birlikte hastalarımızı da doktora getiremeyeceğiz. Vatandaşlar perişan durumda. Devlet bize sahip çıksın.” diyerek zamma tepki gösterdi.

Tepki gösteren vatandaşlardan Halim Öztalum ise muayene ücretini ödeyecek parasının olmadığını, ihtiyaç olan bazı ilaçları dışardan istemek zorunda olduklarını, iki tavuktan başka hiçbir şeyinin olmadığını vurgulayarak, yapılan zamlara tepki gösterdi.

10 çocuğunun olduğunu belirten Mehmet Sayılgan da artık hastaneye gelemeyecek hale düştüklerini dile getirerek, “10 çocuğum var. Bunları nasıl getirip muayene edeyim. Çiftçiyiz, ne hayvanımız para ediyor, ne de yetiştirdiğimiz ürünler. Muayene ücretleri yüzünden hastalarımızı, hastaneye dahi getiremiyoruz.” dedi.

Devletin çiftçiyi ve fakiri düşünmesi gerektiğini vurgulayan Sadullah Ürün ise yapılan zamların fakirin belini büktüğünü ifade etti. (Şükrü Tontaş- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir