• DOLAR 32.518
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2425.904
  • ...
Beyazıt`ta Suriye Yönetimi Protesto Edildi-Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü gündüz / İstanbul
Suriye’de halkının başlattığı reform isteklerini kanlı bir şekilde bastıran Beşar Esad yönetimi İstanbul’da protesto edildi. Cuma namazından sonra Beyazıt meydanında bir araya gelen yüzlerce kişi Esad yönetimine çağrıda bulunarak yaptığı katliamlara son vermesi halkın reform taleplerine cevap verilmesi istendi. Eylemde sık sık “Şehitlerin Kanı Zalimler Boğacak, İslam Ümmeti Kabul Etmez Zilleti, İsyan Ateşi Tağutları Yakacak” sloganları atıldı.
 

“ZALİMLERİN SALTANATINI YOK ET”
Cuma namazından çıktıktan sonra Beyazıt meydanında gelen yüzlerce kişi önce Suriye’de meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden insanlar için cenaze namazı kıldı. Cenaze namazından sonra yaşanan zulümlerini son bulması için dualar yapıldı. “Zalimlerin ellerinde olan göçlerini al, saltanatlarını yok et” denildi.

KATLİAMLARIN SORUMLULARI CEZALANDIRILSIN
Suriye yönetimin reform isteyen halkını katlederek insan haklarını ihlal ettiğini belirten Suriyeli Doktor Hamit Hocaoğlu “Yolsuzlukların son bulması için barışçıl bir şekilde sokaklara dökülüp hak isteyen insanlara karşı baas yönetimi bir savaş başlatmış ve sokağa dökülen sivil insanlar sokak ortasında öldürülüp tutuklanıyor. Suriye yönetimi yaptığı açıklamalarla dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Bunu ortaya çıkan dehşet veren görüntüler kanıtlıyor.

Bu oyun artık bozulmuştur kimse onların yaptığı açıklamalara inanmıyor. Suriye halkı birlik içinde hareket ederek onlara bütün hakları verilinceye kadar sokaklardan çekilmeyecek” dedi. Doktor Hamit Hocaoğlu ayrıca Beşar Esad yönetimine çağrıda bulunarak yapılan katliamların sorumlularını bularak cezalandırılmasını istedi.


Mazlum-Der ve birçok STK’nın destek verdiği miting yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi. Yapılan basın açıklamasında “Suriye’de katliama hayır, Baas diktasına son” denildi.

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir