• DOLAR 32.337
  • EURO 35.174
  • ALTIN 2240.735
  • ...

Geçtiğimiz günlerde Mersin`de meydana gelen sel felaketiyle seraların zarar görmesi ve Bitlis`te etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle sebze fiyatları tavan yaptı.

Mersin`de etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi Türkiye`nin bir çok ilinde olduğu gibi Bitlis`te sebze fiyatlarını ikiye katladı.

Bitlis`te etkili olan dondurucu havalar, vatandaşın mutfağını da etkiledi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 25 dereceyi bulduğu kent merkezinde, hayat olumsuz etkilenirken, sebze  fiyatları da tavan yaptı. Manavlarda fiyatları gören müşteriler, kilo yerine gramla almaya sebze almaya çalışıyor.

Sebze-meyvedeki fiyat artışlarının Mersin`de meydana gelen sel felaketi ve kentte etkili olan dondurucu soğuklardan kaynaklandığını belirten manav  Özer Gücüm, bir hafta içinde fiyatların ikiye katlandığını ifade etti.

Gücüm, ani gelişen fiyat artışlarına bağlı olarak, satışlarında da büyük düşüşlerin yaşandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bir hafta öncesine kadar hem sebze, hem de meyve fiyatları gayet uygundu. Ama Mersin`de meydana gelen sel felaketine bağlı olarak seraların zarar görmesi ve kentimizde etkili olan dondurucu havalar sebze fiyatlarını iki katına çıkardı. Artan fiyatlar alım gücünü etkilediği gibi satışlarımızı da olumsuz etkiliyor.” dedi.

Gücüm, 2,5 TL`ye satılan salatalığın 5 TL`ye, yeşil soğanın 6 TL`den 11 TL`ye, biberin 3,5 TL`den 7 TL`ye, patlıcanın 2,5 TL`den 7 TL`ye, domatesin 2 TL`den 4 TL`ye, karnabaharın 2 TL`den 5 TL`ye, kabağın 2,5 TL`den 7 TL`ye yükseldiğini açıkladı.

Alıcılar ise fiyatların çok yüksek olduğunu, artık kilo yerine gramla sebze aldıklarını belirttiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)