• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Mübarek İdamla Yargılanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE -  Ahram gazetesindeki haberi göre Mısır Temyiz Mahkemesi Başkanı Zekeriya Şalaş 800`den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylardaki sorumluluğuna göre Mübarek`in hapis ya da idam cezası alabileceğini söyledi. Mübarek ise geçtiğimiz hafta El Arabiye Televizyonu`nda yayınlanan konuşmasında insanlara ateş edilmesi şeklinde bir emir kesinlikle vermediğini, sadece içişleri Bakanı Habib el Adli`den sürekli olarak gelişmeler hakkında bilgi aldığını öne sürmüştü.

Adli ise ateş edilmesi için Mübarek`ten emir aldığını iddia etmişti. Mübarekli yılların son döneminin en karanlık isimlerinden biri olarak adlandırılan Adli`ye duyulan nefretten dolayı halk ilk etapta polis ve istihbarat binalarına saldırılar düzenlemiş, bu gelişmeler üzerine her iki kuruma bağlı güvenlik birimleri de sokakları terk betmek zorunda kalmıştı .

Mübarek`in yanı sıra iki oğlu Ala ve Cemal, yolsuzluk, makamını kötüye kullanarak haksız kazanç elde etmek ve demokrasi yanlılarının üzerine ateş edilmesi suçlamalar ıyla hafta başında 15 günlük süre için göz altına alınmışt ı. Ancak Hüsnü Mübarek sağlık sorunlarından dolayı Şarm el Şeyh`teki bir hastanede müşahede altına alınmıştı.

Mahkeme Başkanı Şalaş, mahkeme sürecinin bir yıl da sürebileceğini ifade ediyor. 30 yıl boyunca ülkeyi yöneten Mübarek`e ve oğullarına önümüzdeki dönemde çok sayıda suçlamanın da yöneltilmesi bekleniyor. Mübareklerle ilgili soruşturma sürecinin önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. Bu arada Mübarek`in hastanedeki günleri de başta Ahram gazetesi olmak üzere Mısır basını tarafından detaylı bir şekilde veriliyor.

Mübarek ve yanında refakatçi olarak duran eşi Suzan`ı son iki günde hiç kimsenin ziyaret etmediğini yazan gazeteler, Filipinli hizmetçilerinin yanlarında kalarak ihtiyaçlarını giderdiğini öne sürüyor. Gazeteler, Suzan Mübarek`in üç gündür elbiselerini değiştirmediğini dahi yazıyor. Mübareklerin gizli hayatını ifşa etme yarışına giren Mısır basının önemli bir kısmı daha önce Mübarek`in en küçük bir açılış tö renini dahi manşetlerine taşıyordu.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir