• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Myanmar`da polislere soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar hükümeti, bazı güvenlik güçlerinin Arakanlı Müslümanları (Rohingyalar) darp ettiğini ortaya koyan görüntülerle ilgili soruşturma başlattı.

Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, söz konusu görüntülerin Maungdaw'daki sınır karakollarına düzenlenen saldırıların ardından kasım ayında Koe Tan Kauk köyündeki bir operasyon sırasında polis tarafından kayda alındığı belirtildi. Açıklamada, 3 Kasım'da Norular Polis Karakolu'na saldırı düzenleyip bir polisi öldüren motosikletli 6 kişinin, Koe Tan Kauk'ta saklandıkları ihbarını değerlendiren polisin köye operasyon düzenlediği ifade edildi.

Mahkemeye çıkarılacak

Videoda bazı polislerin operasyon sırasında köylüleri dövdüğü ve tekmelediğinin görüldüğüne işaret edilen açıklamada, sosyal medyada paylaşılan görüntülerden kimliği belirlenen üç polisin gözaltına alındığına dikkat çekildi.

Açıklamada, gözaltına alınan polislerden Pyae Phyo Thwin'in ifadesine dayanılarak başka polislerin de gözaltına alınacağı ve mahkemeye çıkarılacağı ifade edildi.

Operasyona katılan polislerden biri tarafından kaydedildiği ortaya çıkan görüntülerde güvenlik görevlisinin bir Arakanlı Müslümanı dövdüğü, diğerinin de bir başka Müslümanın yüzüne tekme attığı görülüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir