• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Ağrı`da 6 PKK`li tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Valiliği, PKK adına faaliyet yürüttükleri belirtilen 14 şüpheliden 6'sının çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını bildirdi.

Açıklamada, PKK/KCK'nin kırsal alanında faaliyet gösteren örgüt mensupları ile irtibatlı olan ve örgüt mensuplarından aldıkları talimatlar doğrultusunda hareket ettikleri anlaşılan şüphelilerin yakalanmasına yönelik 22 Aralık 2016 günü, Ağrı merkezli olmak üzere İzmir, Bursa ve Iğdır illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyon sonucu 14 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, kitap, dergi, dijital materyal ile 2 adet tabanca ve tabancaya ait fişeklere el konulduğu ifade edildi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri tamamlandıktan sonra adli mercilere sevkleri sağlanmış olup, M.K, Y.Y, M.S.C, R.S, A.D ve K.B isimli 6 şüpheli Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan mahkemece tutuklanırken, S.S, S.K, M.A, N.U, A.B isimli 5 şüpheli Adli Kontrol kararıyla, A.T, M.Y, Z.Y isimli 3 şüpheli ise ifadeleri sonrası mahkemece serbest bırakılmıştır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir