• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Saldırıların amacı kaos ve korku ortamı oluşturmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2017`nin ilk saatlerinde İstanbul`da geçekleşen gece kulübü baskınıyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan İnsan Hakları Cemiyeti Genel Merkezi, farklılıkların istismar edilerek kaos zemini oluşturulmak istendiğine dikkat çekti.

Açıklamada, “İstanbul'da bir eğlence yerinde 2017 yılının ilk saatlerinde yapılan silahlı saldırıda onlarca kişi hayatını kaybetmiş, onlarcası da yaralanmıştır. Toplu yaşam alanlarında katliamı hedefleyen terör saldırılarına bir yenisi daha eklenmiştir. Hiçbir değer ve sınır tanımayan terör saldırılarında amaç, kaos ve korku ortamı oluşturmaktır. Son süreçteki bu ve buna benzer saldırılar dizisinde ise çok daha vahim hesap ve planların varlığı net bir şekilde ortaya çıkmıştır.” denildi.

Tüm kesimler sağduyulu olmalı

Toplumun farklı kesimleri arasında düşmanlıklar yaratılmaya çalışıldığına vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan saldırı ile kargaşa ve çatışma zemini oluşturulmak istenmektedir. Farklılıklarımız istismar edilerek toplumsal kesimler arasında düşmanlık ve fitne amaçlanmaktadır. Tüm toplumsal kesimlerin ve fertlerin sağduyu ve dayanışma içerisinde hareket etmesiyle bu habis emeller akamete uğrayacaktır.”

Saldırının kınandığı açıklamanın devamında, “Ayrıştırıcı, provokatif, hedef saptırıcı söylem ve eylemlerin de en az bu saldırı kadar tehlike arz ettiği bilinciyle bu tarz davranışlara prim verilmemelidir. Ne sebeple yapılmış olursa olsun bu terör saldırısını ve saldırıyı tertipleyenleri şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da âcil şifalar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir