• DOLAR 32.48
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2477.7
  • ...
Gece kulübüne saldırı: 39 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / İSTANBUL

Beşiktaş Ortaköy'de bir gece kulübünde saldırı gerçekleşti. Düzenlenen saldırı hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "39 insanımız hayatını kaybetti." dedi. Bakan Soylu hastanede tedavileri devam eden yaralılarla ilgili olarak, "01.15 sıralarında gerçekleşen bir terör saldırısı. Şu anda 69 kişi hastanelerde tedavi görüyor, 4'ü ağır olarak bize bildirildi. 20 kişinin kimliği belirlendi, 15'i misafirimiz yabancı uyruklu, 5'i de vatandaşımız. Tam belli değil ancak 3 veya 4 kişi de orada çalışanlar. Çalışmalarımız sürüyor." ifadesini kullandı. Soylu, saldırıyı gerçekleştiren kişinin yakalama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

"SALDIRGANIN BİR KİŞİ OLDUĞU GÖZÜKÜYOR"

Saldırıyı gerçekleştiren kişi ile ilgili bir soru üzerine de Soylu, "Emniyetin yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgilere göre, bir kişi olduğu gözüküyor. Yani birden fazla kişi değil. Bir mont, pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş, ondan sonra da içeride de farklı bir giysi ile beraber dışarıya çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bir bilgi var. Bu bilgilerin emniyet tarafından değerlendirilmesi devam ediyor. Saldırganın, katilin yakalanmasına yönelik çalışmalar emniyet birimlerince devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SALDIRIYI KINADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, yılın ilk saatlerinde Ortaköy'de meydana gelen saldırıyı kınayarak, "Saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlimize ve vatandaşlarımıza rahmet niyaz ediyor, elim olayda yitirdiğimiz yabancı misafirlerimizi tazimle anıyorum. Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"BU TÜR KİRLİ OYUNLARA ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Milletimizin huzuruna kastedenler ve onların taşeronları, sivilleri de hedef alan menfur saldırılarla, ülkemizi istikrarsızlaştırmaya, halkımızın moralini bozarak kaos oluşturmaya çalışıyorlar. Ancak bizler milletçe soğukkanlılığımızı muhafaza etmek, birbirimizle daha fazla kenetlenmek suretiyle, bu tür kirli oyunlara asla geçit vermeyeceğiz. Terörle mücadelesini sürdürmekte olan Türkiye, vatandaşlarının güvenliğini ve huzurunu sağlamak için bölgede de ne gerekiyorsa yapmak konusunda son derece kararlıdır. Farklı terör örgütlerinin ülkemizi hedef aldıkları bu saldırıların, bölgemizde yaşanan hadiselerden bağımsız olmadığının farkındayız."

KILIÇDAROĞLU SALDIRI SONRASI LAKİKLİĞE SARILDI

Saldırı sonrası açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu bu işin üstesinden ‘laik kafa` ile gelinebileceğini ifade etti. Türkiye`de on yıllardır katliam ve saldırı yapan sol örgütlerin ‘laik` kimliklerini bilmiyormuş gibi Kılıçdaroğlu`nun bu işi laik aklın çözebileceğini ima etmesi şaşkınlıkla karşılandı.  Kılıçdaroğlu, “Doğrudan gündelik hayatımıza ve yaşam alışkanlıklarımıza saldıran, ülkemize duyduğumuz sonsuz güven ve sevgiyi sarsmayı hedef alan terör örgütleri amaçlarına ulaşamayacaklardır. Terör örgütlerini, toplumsal dayanışmamız, köklü demokrasimiz ve laik aklın eşsiz birikimiyle bertaraf edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ: 65 YARALI VAR, 4'ÜNÜN DURUMU CİDDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul'daki saldırının yaşandığı olay yerindeki incelemelerinin ardından yaralananları hastanelerde ziyaret etti.  Akdağ, Şişli Hamide Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi süren yaralıları ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada,"Şu an hastanelerde 65 yaralı var. 4'ünün durumu oldukça ciddi. Böyle hadiselerden sonra yaralanan kişilerin daha sonra da durumu değişebiliyor. Şu anda bizdeki bilgiler, arkadaşlarımızın verdiği bilgiler, 4 kişinin durumunun oldukça ağır olduğu şeklinde. Tekrar hepimize geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza en kısa zamanda şifalar temenni ediyorum. Tabii bir taraftan kimlikler belirleniyor ama çok sayıda yabancı uyruklu kişinin de yaralıların içinde olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

SALDIRIYA DÜNYADAN TEPKİLER

İstanbul'daki saldırının ardından, diğer ülkelerin yetkilileri yaptıkları açıklamalarla Türkiye'yle dayanışma içinde oldukları mesajını verdi.

ABD

ABD Başkanı Barack Obama, İstanbul'daki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, insanların hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Obama, ihtiyaç halinde Türkiyeli yetkililere gerekli destek ve yardımın yapılması hususunda da ekibine talimat verdi.

Kanada

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, "Kanada, İstanbul`da meydana gelen korkunç saldırıda hayatını kaybeden mağdurların ailelerine başsağlığı ve bu saldırıda yaralananlara acil şifalar diler." dedi.

NATO

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "2017, İstanbul'da trajik başlangıç. Kalbim, yeni yılı kutlayan insanlara yönelik saldırıdan etkilenenler ve Türk halkıyla." dedi.

Avrupa Birliği

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, 2017'nin, İstanbul'da bir saldırıyla başladığını belirterek, "Kalbim hayatını kaybedenler ve sevdikleriyle. Bu tür olayları önlemek için çalışmaya devam edeceğiz." mesajını paylaştı.

Avrupa Parlamentosu

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, "Bir kutlama gecesi olması gerekiyordu: Teröristler, şiddet, ölüm ve ümitsizlik gecesine dönüştürdü. Kalbim, İstanbul ve Türkiye'yle." mesajını paylaştı.

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, "Bu, oldukça üzücü bir haber. Kalbim ve dualarım bu gece Türkiye'yle." dedi.

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, saldırıda ölenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, gece kulübünde yılbaşı kutlaması için toplananlara karşı düzenlenen saldırı haberinin kendilerini son derece sarstığını bildirdi.

Almanya

Almanya Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabındaki açıklamada, ''Derin bir dehşet içindeyiz. Üzüntülerimiz İstanbul`daki insanlarla beraber." denildi.

Avusturya

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, sosyal medya hesabında, "İstanbul`da yeni yıla korkunç başlangıç. Hayatını kaybedenlerin aile ve dostlarına içten başsağlığı diliyorum." açıklamasını yaptı.

Belçika

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, "Yeni yıl, İstanbul'da korkuyla başladı. Kalbim hayatını kaybedenler, yakınları ve Türkiye halkıyla" dedi.

Fransa

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, "Tüm kalbim, bu sembolik gecede saldırıya uğrayan Türkiye'yle." ifadesini kullandı.

İran

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Kasımi ayrıca, saldırı nedeniyle tüm Türkiye halkı ve hükümeti ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini sundu.

Katar

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ortaköy'de düzenlenen saldırının şiddetle kınandığı, Katar'ın terör ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğu belirtildi. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir