• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Kahta`da `Mekke`nin Fethi` programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kahta şubesi tarafından Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ‘Mekke`nin Fethi ve Günümüze Yansımaları` konulu konferansa yoğun katılım gerçekleşti. Programda konuşan Yrd. Doç. Hasan Maçin, Mekke fethiyle aslında gönüllerin fethedildiğini vurguladı.

Programa Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Saadet Partisi Kahta İlçe Başkanı Ramazan Akbalık, HÜDA PAR Kahta İlçe Başkanı Bedir Elçi, STK temsilcileri, eğitimciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını AGD Kahta Şube Başkanı Abdullah Kılıç yaptı. Kılıç, konuşmasında Mekke`nin fethinin özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

Seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından Mekke`nin Fethini anlatan sinevizyon gösterimi ile katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

Daha sonra katılımcılara ‘Mekke`nin Fethini ve Günümüze Yansımaları" konulu bir konuşma yapan Yrd. Doç. Hasan Maçin, bir hezimet gibi görünen ama aslında Mekke`nin fethine vesile olan Hudeybiye`den ders çıkarılması gerektiğini söyledi.

Maçin, farkında olmadan düşmanın arasına bilgi sızdıran Hatib bin Ebi Belta`dan bahsederek, düşmana karşı çok dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek, “Diğer bir husus ise hedef sahibi olmak. Allah Resulü hicretle beraber geri döneceğini söylüyordu. Ve Mekke`den Medine`ye hicret ettikten sonra da bütün stratejisi, bütün hedefi tekrar tevhidin merkezi olan Mekke`nin nasıl şirkten kurtarılacağı idi; bu dini, doğduğu yere nasıl tekrardan götürebileceği idi.” dedi.

Maçin, “Belki de Mekke`nin fethinden günümüze yansıyacak en önemli şey, kudretli iken affedici olmak. Mekkeliler sıradan düşmanlar değildi. Bu din burada ortaya çıktı. Müslümanlara zulmettiler. Dinlerini yaşamalarına müsaade etmediler. Müslümanları Habeşistan`a, Medine`ye hicret ettirdiler. Müslümanlarla savaştılar. Buna rağmen Allah Resulü Mekke`yi fethettikten sonra herkesi affedebiliyor.” diye konuştu.

Her gayrimüslimin potansiyel bir Müslüman olduğunu kaydeden Maçin “Biz diğer din müntesipleri gibi ‘biz ve başkası` demiyoruz. Biz Müslümanız elhamdülillah ama bizim gayemiz bütün insanlığın Müslüman olması değil midir? Bütün dünyanın İslamlaşması değil midir? Gayrımüslim birisine kalkıp diyebilir miyiz ki ‘sen Müslüman olamazsın. Her zaman düşmansın. Eğer siz de Müslüman olursan biz kiminle mücadele edeceğiz.` Böyle bir iddiada bulunamayız. İşte Allah Resulünün de böyle bir iddiası olmadığı için Mekke`ye savaşmaya değil fethetmeye gitmişti.” ifadelerin kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından AGD'nin düzenlemiş olduğu siyer yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. (Aydın Evren - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir