• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
`HÜDA PAR`a kendi çocuklarınız gibi sahip çıkmalısınız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır Kadın Kollarına yönelik seminerde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kadınların bir anne şefkatiyle partiye sahip çıkması gerektiğini, bunun yapılması halinde çok daha iyi mesafelere gelineceğini belirtti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin İl Başkanlığı Kadın Kolları tarafından düzenlenen seminere katıldı. HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlenen seminerde konuşan Yapıcıoğlu, siyasette kadının önemine vurgu yaptı.

Siyaset sahnesine çıkmadan önce sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla hizmetlerini yürüttükleri hatırlatan Yapıcıoğlu, daima topluma seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu hizmetleri siyasi parti aracılığıyla yapmanın STK'lara oranla daha elverişli olduğunu kaydeden Yapıcıoğlu, "Şu anda bizim bulunduğumuz yer, sahip olmuş olduğumuz güç ve imkânlar itibariyle sadece insanları hayra davet ediyoruz. Yani davet pozisyonundayız şu anda, emir ve nehiy pozisyonunda değiliz. Emir ve nehiy pozisyonuna gelmek için mutlak surette halkın desteğini, onların onayını almak gerekir. Eğer halkın desteği arkanızda yoksa varacağınız çok fazla bir yer yoktur.” dedi.

Kadınların da siyasi parti çalışmaların içinde aktif olarak yer alması gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu, "Toplumun yarısını oluşturan siz bacılar bu işin içinde olmazlarsa, sadece erkekler, abileriniz, babalarınız, kardeşleriniz, çalışmak zorunda olursa ve bizim bacılarımız, kızlarımız, ablalarımız, halalarımız, teyzelerimiz ve annelerimiz çalışmazlarsa toplumun yarısı bu işte atıl kalmış olur. Mutlak surette bu işe el değmeli. Sizlerin de bu çalışmalarda katkılarınız olmalıdır. Biz istiyoruz ki bacılarımız, HÜDA PAR'a kendi çocukları gibi sahip çıksınlar. Anne şefkatiyle eğer buna sahip çıkılırsa ve onu koruma refleksiyle yapılırsa inanıyorum ki çok daha kısa sürede çok uzak mesafelere varmamız mümkün olacaktır. Ümmetin umudunu biz beslersek, büyütebilirsek, biz de onunla büyüyeceğiz. O umut büyürse biz büyüyeceğiz, umut sönerse biz de sönüp gideceğiyiz.” ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, şöyle konuştu: “Kalpleri fethetmek, kendi evimizde kendi kabuğumuzun içerisinde oturmakla olmuyor. Durduğunuz bir yerde hiçbir şeyi fethedemezsiniz. Harekette bereket vardır. İnşallah biz toplumun içine çıkacağız, akrabalarımızı ziyaret edeceğiz,  komşularımıza, okul arkadaşlarımıza, varsa çalışan aramızda, iş arkadaşlarımızla biz irtibat kuracağız. Onlarla görüşeceğiz olmamız gerektiği gibi onları inşallah kendimize hayran bırakacağız veya bize düşmanlıkları varsa bu düşmanlıklarını biz bertaraf etmiş olacağız. Bize olan bir muhabbetleri varsa bunu artırmanın bir yolunu bulacağız.” (Emrah Deniz, Osman Yürür- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir