• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
"Genç nesiller fetih kavramını anlamalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı tarafından Mekke’nin fethinin 1386'ıncı yıldönümü münasebetiyle bir program düzenlendi.

Mozaik AVM Konferans Salonunda düzenlenen programa Şanlıurfa eski Milletvekili Niyazi Yanmaz, Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan program ‘Mekke’nin Fethi’ konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti. Daha sonra açılış konuşmalarını yapmak üzere Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Fevzi Çelik kürsüye geldi.

Kur'an-ı Kerim'de Mekke'nin "şehirlerin anası" olarak nitelendirildiğini hatırlatan Çelik, Mekke'nin fethinin önemine vurgu yaptı.

Çelik, "Biz şehirlerin anası olan Mekke’nin fethinin önemini gençlere her yıl tekrar hatırlatma gereğinin inancındayız. Her akşam haber bültenlerinde patlayan bombalara, çatışmalara, savaşlara dair haberler canımızı yanıyor. Bütün bunlar üzerimizdeki sorumluluğu artıyor. Genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli fetih aşkıyla yaşamalıdır. Bu coğrafyada yılbaşı gecesi adı altında her türlü ifsadın ve tahribatın yapılmasının da emperyalist bir işgal projesi olduğu unutulmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, fethin, tankla veya tüfekle değil, adanmış ve inanmış Müslüman evlatlarıyla gerçekleşeceğini söyledi.

Çalışkan, “Mümin insan faizden, kumardan, içkiden nasıl kaçarsa bir Mümin'in de duyarlılık anlamında bir özelliği vardır. O da kalbi Müslümanlarla beraber atmasıdır. Bugün nasıl ki Gazze’ye sahip çıkma Müslümanlık vazifesi ise, bugün yılbaşı gecesinde de Mekke’nin fethine sahip çıkmak bu açıdan önemlidir. Necmeddin Erbakan hocanın dediği gibi fetih tankla-topla, tüfekle değil, bir milletin adanmış, inanmış evlatlarıyla gerçekleşir. Peygamberimiz de hayatı boyunca bu kadroyu kurmak için her türlü mücadelesini sürdürdü.” şeklinde konuştu.

Programda ilahiler seslendirildi, minik çocuklar, ezberledikleri süreleri okudu. Karate ve boks gösteriminin de sunulduğu programda AGD’nin düzenlediği siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program yapılan dua ile son buldu. (Ramazan Casuk- İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir