• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
"Çocuklarımız istikbalimizdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da sabah namazı buluşmaları etkinlikleri kapsamında cemaate hitap eden Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Anne-babaların en temel görevinin çocuklarını imanlı ve ihlaslı yetiştirmek olduğunu belirterek, "Çocuklarımız bizim göz nurumuz, gönül ferimiz, ümidimiz, istikbalimiz ve geleceğimizdir." dedi.

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği tarafından "Sabah Namazı Buluşması" gerçekleştirildi. Batman merkez Şevket Başak Camii`nde gerçekleştirilen programa, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, SAĞ-ÇEV üye ve gönüllüleri, müftülük çalışanları ve cami müdavimleri katıldı.

Müftü Yardımcısı Ahmet Duran'ın kıldırdığı namazın ardından İl Müftüsü Erhan, bir konuşma yaptı.

Bizlerin dünyaya imtihan için gelmiş olduğumuzu hatırlatan Turgut, önemli olanın imtihanın başarıyla vermek olduğunu ifade etti.

Çocukların imanlı ve ihlaslı yetişmesinde en büyük payın anne babalara ait olduğunu söyleyen Erhan, "Mal ve evlat da bizim için birer imtihan vesilesidir. Nefsimizi, iman üzere manevi duygularla yetiştirebilmek bir anne ve babanın en başta gelen görevlerindendir. Zira bize cenneti kazandıracak husus budur. Çocuklarımız bizim göz nurumuz, ümidimiz, istikbalimizdir. Herkesin arzu ettiği şey saygısıyla, sevgisiyle, muhabbetiyle, etraf ve çevresine kol kanat germesiyle istemiş olduğu bir evladının olmasıdır. Onu imanlı ve ihlaslı yetiştirmek bizim temel görevlerimizdendir." şeklinde konuştu.

Çocuklarının arkadaş çevresini kontrol etmek ebeveynlerin en önemli vazifelerinden olduğunu ifade eden Erhan, devamında şunları söyledi: "Çevre ve etrafımıza baktığımız zaman her taraf bir yangın yeridir. Nesil adeta o yangına doğru koşuyor. Biz onun önüne set çekmemiz lazım. Bugün çevremizde, sokağımızda uyuşturucuya yakalanan insanlar her türlü kötülüğün içerisine giren insanlar var iken çocuklarımızı kontrol etmeliyiz. Okuyor ise okul çevresini kontrol edebilmek, çalışıyor ise iş çevresini kontrol edebilmek, yaşıtlarıyla beraber geziyor ise kimlerle arkadaş olduğunu kontrol edebilmek bizim görev ve vazifemizdir. Bunu yaptığımız zaman çocuklarımızın kötülük içerisine girmesine engel olmuş olabiliriz. Onların da imanlı, ihlaslı, ibadet ehli bir nesil olabilmesi için çalışıp, çaba ve gayret göstermeliyiz."

SAĞ-ÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, davete icabet eden başta İl Müftüsü ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Öte yandan Batman Şefkat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Şefkat Eli Derneği) tarafından da merkez İmam Abdullah Camii'nde sabah namazı buluşması düzenlendi. Buradaki programa dernek üye ve gönüllüleri katıldı.  (M. Sait Çelik- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir