• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Midyat`ta `Mekke`nin Fethi` programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Midyat Şubesi, Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi Konferans Salonunda ‘Mekke'nin Fethi` konulu bir konferans düzenledi. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen programda, Eğitimci-Yazar Mehmet Yıldız bir konuşma yaparken, sinevizyon ve kum sanatı gösterimi ile “Mekke`nin Fethi” işlenerek katılımcılara güzel bir görsel şölen sunuldu.

Programa, eğitimcilerin yanı sıra; siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Üç hafızın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, yapılan konuşmalar ve sinevizyon  gösterimi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan AGD Midyat Şube Başkanı İdris Deniz, günümüzde fetih ruhuna çok ihtiyaç olduğunu söyledi.

Deniz, "İnsanımız her yönüyle fethe muhtaçtır. Genç nesil fetih bekliyor. 31 Aralık- 1 Ocak gecesi Hıristiyanlarca İsa'nın (as) güya doğum günü olarak kutlanıyor. Müslümanlar için bir anlam ifade etmiyor. Hal böyle iken yılbaşı gecesi toplumsal bir isyan ve çılgınlık haline gelmiştir. Yılbaşı kutlama durumunda olan her Müslüman, ben Hıristiyan mıyım? Müslüman mıyım? diye kendine sormalıdır. Hıristiyanlar Müslümanların hiçbir bayramını, kutsal günü ve geceyi kutlamazken, biz şuursuzca kendimizi inkâr edercesine yılbaşını kutluyoruz. Allah hepinizden razı olsun geceniz mübarek olsun.” dedi.

Programın devamında bir konuşma yapan Eğitimci-Yazar Mehmet Yıldız, bu tür kültürel faaliyetlerin sürekli yapılması gerektiğini ifade ederek, STK, siyasi partilere büyük iş düştüğünü söyledi.

AGD ve Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Siyer Sınavlarına atıfta bulunan Yıldız, "Ne kadar sevindim. Allah razı olsun, Bu konularda bir birimizle yarışmalıyız. Devlet bizim arkamızdan gelecektir. Diyeceğiz ki biz bunları yapacağız sizde destek vereceksiniz. Beyinlere yerleşmesine, işlemesine çalışacağız. Bunda başarısız olursak eğer, iktidar da olsak, belediye başkanı, vali ve kaymakam da olsak gençleri kaybederiz, elimizden kayıp giderler. Başkalarının militanı olup çıkarlar. Gençlerimizi elimizle batıl bir dava uğruna feda ederiz. Şimdi olduğu gibi” ifadelerini kullandı.

Yıldız, “Kelime-i tevhidi beyinlere, kalplere, şehirlerimizin tüm sokaklarına, evlerimize hâkim kıldığımız gün bizde gönlümüzün fethini gerçekleştirmiş olacağız. Bizim de ailemiz Medine İslam Devleti gibi olacaktır. Yani biz insanlara kin tutmayacağız, Birinci akabe biatı gibi biz de Allah`a ve Resulüne söz vereceğiz, yalan söylemeyeceğiz, insanlara zarar vermeyeceğiz. Bunu da Efendimizin, 'Sizin en hayırlı olanınız, insanlara faydalı olanınızdır' şeklinde anlayacağız." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödüller verildi. (Süleyman Tunç-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir