• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
Adıyaman`da Siyer Sınavı için stant kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavına başvurular devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Adıyaman Vahdet-Der, Demokrasi Parkında Siyer Sınavı başvuruları için kayıt stadı açtı.

"O`nu oku O`nu Yaşa" sloganıyla 31 Ocak 2017`de düzenlenecek olan Siyer Sınavı ile ilgili bilgi veren platforma üye derneklerden Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir, 7'den 70'e herkesin Hz Muhammed'in hayatının öğrenmesi gerektiğini belirterek, düzenledikleri sınavında Peygamber Efendimizi daha iyi tanımaya yardımcı olacağını söyledi.  

Demir, "Allah kısmet ederse ocak ayında Kutlu Doğum Siyer Sınavı'mızı yapacağız. Sınav bu yıl 4 kategoride gerçekleşecek, şu ana kadar katılımlar elhamdülillah çok güzel. Binlerin üzerinde katılım sayımız var. Yoğun bir talep var. Kitapların içeriği kaliteli. Halkımızı, Demokrasi Parkında açtığımız bu stantta kayıt yapmaya davet ediyoruz. 7'den 70'e herkesi Peygamber Efendimizi öğrenmeye davet ediyoruz." dedi.

Demokrasi Parkında düzenlenen Siyer Sınavı kayıt standına başvuru yapmaya gelen Adıyamanlılar duygularını İLKHA mikrofonuna anlattılar.

Hz Muhammed'i öğrenmek için bu tür etkinliklerin olması gerektiğini belirten M. Tevfik Aktulum, "İnsan hayatının mutlu huzurlu ve sağlıklı olması Peygamber Efendimizin hayatının öğrenip onu tatbik etmesi gerekir. Günümüzde bunun gibi etkinliklerin kesinlikle olması gerektiğini söylemek yerinde olur.  Bu platform çerçevesinde yapılan bu çalışmanın takdire şayan olduğunu bütün samimiyetimle belirtmek istiyorum.  Bütün halkımızın içtenlikle gönül rahatlığıyla bu sınava katılarak bu konuda çaba göstermesinin yerinde bir karar olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Allah Resulünün hayatını öğrenmenin ve onunla amel etmenin güzelliğini anlatan Mehmet Akman ise "Peygamber Sevdalıları Platformu 'O`nu oku O`nu yaşa' sloganıyla bir sınav başlatmış. Öncelikle Allah onlardan razı olsun.  Allah Resulünün hayatını okuyup hayatımıza ameli olarak geçirmek bizim için çok güzel olacaktır. Bende Allah`ın izniyle 4`üncü kategoride sınava gireceğim.  Allah bu sınavı düzenleyenlerden razı olsun." dedi.

Her yıl yapılan Siyer Sınavı'ndan dolayı Hz Muhammed'le ilgili güzel bilgiler edindiğini ifade eden Cihat Arslan da "Ben Adıyaman Üniversitesinde Arapça öğretmenliği bölümü okuyorum. Muşluyum. Ben`de 4`üncü Kategori olarak kaydımı yaptım. Kaç yıldır hep katılıyorum ve bu vesileyle Peygamber efendimizle ilgili çok güzel bilgiler edindim.  Allah Peygamber Sevdalıları Platformundan razı olsun. şeklinde konuştu. (Ferit Gölgül- İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir