• DOLAR 32.53
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2430.531
  • ...
Gaziantepliler Mekke`nin Fethi programına yoğun ilgi gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Mekke`nin Fethi`nin 1386`ıncı yılı münasebetiyle  Gaziantep`te düzenlenen programa vatandaşlar yoğun bir katılım gösterdi.  

Kamil Ocak Kapalı Spor salonunda düzenlenen programa, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Başkanı M. Fatih Evyapan, AGD Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan ile STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Suriye Hafızlarından Vaiz Şeyh Münir'in Kur`an ziyafeti ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan yaptı. Fidan, her yıl Mekke`nin Fethi programını Türkiye`nin birçok noktasında düzenledikleri programlarla kutladıklarını söyledi.

Program daha sonra Mekke`nin Fethini konu alan sinevizyon ve Kum sanatı gösterimi ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ise, vatandaşlara yılbaşı etkinliklerine katılmayıp Mekke`nin Fethi programına geldikleri için teşekkür etti.

“Yılbaşı kutlamalarının bizim kültürümüzde, inancımızda ve geleneklerimizde asla yeri yoktur”

“Yılbaşı kutlamalarının bizim kültürümüzde, inancımızda ve geleneklerimizde asla yeri yoktur” diyen Gök, konuşmasını Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlere değinerek, “Bunlar bizim evlatlarımız. Dünyanın dört bir yanında ağlıyorlar ve eziliyorlar. Biz ümmeti derleyip ve toparlamayı beceremedik. Hocamız çok mücadele etti. Bizler hala mücadele ediyoruz. Ama inşallah sizlerin eli ile bu gerçekleşecek. Bakın bütün dünyanın ümidi sizsiniz. Bizler çünkü dünyanın dört bir tarafındaki mazlumların ümidiyiz. Sakın bu ümidi boşa çıkarmayın. Çünkü dünyada başka bir coğrafya yok. Bizler Afrika`da siyahız, Avrupa`da beyaz. Bizler ABD`de kızıl dereliyiz ve Asya`da da sarıyız. Bizler Selahaddin`i Eyyubi kadar Kürt, Fatih Sultan Mehmet kadar Türk`üz. Bizler Selman-i Farisi kadar acem, Tarık b. Ziyad kadar Arap`ız. Çünkü biz ümmetiz.” dedi.

Programda bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç de, konuşmasına “Kim bir insanı haksız yere öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibidir” ayeti ile başlayarak, şunları söyledi:

“Kim bir bebeği, kadını, çocuğu, ihtiyarı ve bir erkeği haksız yere öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Suriye konusunda biz çok yalvardık ve çok uyardık. 2011`in Mart ayında Suriye karıştı. Altıncı yıl bitecek. Suriye niye karıştı? Buradaki kalabalığa soruyorum. Düşünün ki evladınız, eşiniz, çocuğunuz, anneniz veya babanız bir saldırı da paramparça oldu. Hangi anne, baba veya yakın kendi akrabasının, canının ve ciğerinin parçalanmış fotoğrafını sosyal medyaya yükler? Kim kendi evladının parçalanmış fotoğrafını sosyal medyaya yükler? Ancak o acıyı yüreğinde hissetmeyenler. Birileri savaşı kızıştırmak için, daha çok kan dökülsün diye, Türkiye de bu savaşa girsin, Türkiye komşuları ile savaşsın ve İslam coğrafyaları tamamen tarumar olsun diye ne yapıyor? Acının fotoğrafını paylaşıyor. Niye? Sözünü daha kuvvetli kılmak için. Çünkü acının fotoğrafını paylaşan adam bir fikirden bahsetmiyor. Geleceğin hesabını yapmıyor.   Sadece kışkırtıyor, kin ve nefret büyütüyor. Bunun farkına varmak lazım.”

Program ilahi sanatçılarının seslendirdiği şiir ve ilahilerin ardından, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen "Siyer-i Nebi" yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ve yapılan dua ile sona erdi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir