• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Sanatkârlar ürünlerini sergileyememekten şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ'da çeşit çeşit el yapımı eser üreten sanatkârlar, işlerinin eskisi gibi olmayışından şikâyetçi. Belediyenin kendilerine belirli yerlerde sergi açma imkânı sağladığı halde maddi durumları nedeniyle buraları kullanamayan sanatkârlar, zor günler yaşıyor.

Şehrin kültürünü yansıtan eserler ürettiğini belirten Harun Karabacak, ürünlerini sergileyememenin sıkıntısını yaşadığını söyledi.

Karabacak, "Bizim ürünlerimiz toprak ve ahşap ürünü olduğu için vatandaşlara geçmişi hatırlatıyor. Bu da ilgi çekici oluyor. Başta topraktan üretilen eserler ilgi çekiyor. Bu ürünleri İstanbul, İzmir gibi illere de gönderiyoruz. Satışlarımızın çoğunu da toprak ürünleri üzerinden gerçekleştiriyoruz. Hem şehrimizin kültürünü tanıtmak hem de kendi rızkımızı çıkarmak için uğraşıyoruz. Bazı ürünlerimizi dışarıdan alıyoruz ama ürünlerimizin çoğunu kendimiz üretiyoruz. Hâlâ eskiyi yaşatmaya çalışıyoruz. Gören vatandaşlar 'Böyle ürünler kaldı mı?' diye şaşırıyorlar." dedi.

Halkın kendilerine teveccühü olduğunu dile getiren Karabacak, yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.

Elazığ'ın kültürünü daha iyi tanıtmak istediklerini sözlerine ekleyen Karabacak, "Dışarıdaki mağazalara göre ürünlerimiz çok daha ucuz. Yani el işçiliği olmasına rağmen çok çok ucuz. Halk bize teveccüh gösteriyor. Bunu söylemeliyiz. Çarşımızın daha güzelleşmesini belediye yetkililerinden talep ediyoruz. Bize bu ürünleri farklı yerlerde tanıtabileceğimiz alan oluşturmasını istiyoruz. Bu alanda bayanlara daha fazla yardımcı olunuyor. Devlet yetkilileri bizi destekledikleri zaman biz de şehrimizin kültürünü daha iyi tanıtma imkânı bulacağız.” şeklinde konuştu. (Ebubekir Yavuz-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir