• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da FETÖ/PDY`den 200 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, 2016 yılı değerlendirmesi kapsamında ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek, basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya ayrıca; Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, kentteki tüm kamu kurum müdürleri katıldı.

Batman`da görevinden uzaklaştırılan kamu personelleri hakkında bilgi paylaşan Vali Ahmet Deniz, kentte FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 768 kamu personelinin görevinden uzaklaştırıldığını, bunlardan 200`ünün tutuklandığı, 79 kişinin ise adli kontrol ile serbest bırakıldığını söyledi. Deniz, tutuklananlardan birinin vali yardımcısı, birinin İlçe Yazı İşleri Müdürü, 16`sının asker, 127`sinin emniyet, 37`sinin adliye personeli, 15`inin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, birinin İl Özel İdare, birinin defterdarlık ve bir personelin de Kamu Hastaneleri Genel Sekreterlik personeli olduğunu belirtti.

Kanun Hükmünde Kararname kapsamında 550 kamu personelinin ihraç edildiği, 93 kamu personelinin görevine iade edildiğini ifade eden Deniz, KHK`ler kapsamında 15 dernek, 4 özel okul, 4 yerel basın, bir televizyon, bir radyonun kapatıldığını, bir derneğin ise açıldığını bildirdi.

Vali Deniz, ilde PKK`ye destek verdikleri gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığınca 946 öğretmenin görevinden uzaklaştırıldığı, bunlardan 901 personelin bakanlıkça görevine tekrar iade edildiğini kaydetti.

“15 Temmuz`da FETÖ, PKK, DAEŞ`in iplerini herkes çok iyi gördü”

2016 yılının dünya ve Türkiye açısından bakıldığı zaman iyi hatıralarla anılmayacak bir yıl olduğunu belirten Deniz, “Dünyanın birçok yerinde, özellikle bölgemizde kargaşaların, savaşın, ölümün, gözyaşının olduğu bir yıl. Kendi açımızdan baktığımız zaman özellikle 15 Temmuz`da hain bir girişim FETÖ tarafından, arkasında DAEŞ`in, PKK`nın saldırıları. Ama Rabbimize şükürler olsun ki, asil bir milletin ferdiyiz. Bu asil milletin ferdi olmaktan gurur duymalıyız. Oyunu iyi gördü. Hem 15 Temmuz`da FETÖ`ye karşı, daha sonraki süreçte PKK`ya, DAEŞ`e karşı bunların iplerini herkes çok iyi gördü. Belki bir örtülü faaliyet vardı ülke üzerinde ama bu örtü iyice kalktı.” dedi.

“13-14 yaşındaki çocuklar PKK tarafından dağa devşirilmedi mi?”

Birinci önceliklerinin eğitim olduğunu vurgulayan Deniz, “Birinci önceliğimiz eğitimdir. Okullarımızda o istediğimiz başarıyı hem değerler eğitimi açısından, hem nitelik hem akademik başarı açısından yakalayacağız. Gece gündüz demeden çalışacağız. Burada bir boşluğunuz varsa birileri gelip orayı kullanıyor. Yanlış kişiler tarafından eğitim verildiği zaman ne olduğunu 15 Temmuz`da yaşadık. Geçmiş yıllarda 13-14 yaşındaki çocuklar PKK tarafından dağa devşirilmedi mi? Bu çocukların ölüsü gelince de işte birileri onun üzerinden siyaset üretmeye çalışıyor. Biz buraları tıkayacağız. Topyekün üretirsek ancak bu coğrafyada bize huzur var. Topyekün üretemezsek, bu coğrafyada bize huzur vermeyecekler.” diye konuştu.

FETÖ ile mücadelenin devam edip etmediğiyle ilgili sorulan bir soru üzerine Deniz şunları söyledi: “FETÖ ile mücadele asla ama asla bitmez. Net vuruşlar, araştırmalar ve soruşturmalarla devam ediyor. Bahsettiğimiz örgüt kriptolu bir örgüttür. Tespit edemediğimiz yeni bilgilere ulaşabiliyoruz. Gece gündüz hem PKK hem de FETÖ ile mücadele ediyoruz. Bu terör örgütlerine mensup bir kişi kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Bu PKK, FETÖ ve DAEŞ için de geçerlidir. Biz sürekli değerlendirme halindeyiz. Eğer kamuda terör örgütleriyle irtibatlı olan kim varsa somutlaştırdığımız anda yasal gereğini yapmak zorundayız. İş adamları, sivil toplum kuruluşları varsa bunlarla da aynı kararlıkla mücadele edilecektir. Çünkü bu bir virüstür. Bu virüsü, bu ülke coğrafyamızdan atmadığımız müddetçe tekrar yeşerebilir.”

2016 yılında yapılan çalışmalar ve 2017 yılındaki proje ve hedeflerini de aktaran Deniz, Batman`ın işsizlik oranında Türkiye`nin yüksek illeri arasında olduğunu, bunun için istihdamı daha fazla artırmak için Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcı için yer tahsisi yapmak amacıyla çalışma yürüttüklerini söyledi. Organize Sanayi Bölgesini 2017 yılı yatırım programına aldıklarını belirten Vali Deniz, kamulaştırma çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Teknolojik araştırmaların, ürünlerin yapıldığını ve sanayiciye destek sağlayan Tekno-Park projesinin komisyondan geçtiğini belirten Deniz, 2017 yılı içerisinde bu projenin temelini atmak istediklerini dile getirdi.

Güney Çevre Yolu`nun yol sorunu

Vali Deniz, 2 yıldır yaşanan sıkıntıdan dolayı yapımı durdurulan ve 14 kilometresi yapılmış 900 metre yapımı kalan Güney Çevre Yolu`nun da en kısa süre içerisinde yapılıp, 1-2 ay içerisinde hizmete açacaklarını kaydetti.

Esentepe`ye cami

Batman halkının yaklaşık 15 yıldır belediyecilik hizmeti almadığını vurgulayan Deniz, Kanun Hükmünde Kararnameyle kayyumun atanmasının ardından yeni belediye yönetiminin yaptığı çalışmalardan halkın memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi. Vali, Esentepe`ye park düzenlemesi ve en zirveye de şehri yansıtacak, Batman`a yakışır bir cami yapılacağını belirtti.

Batman`a karşı olumsuz algıyı kırmak gerektiğini de belirten Deniz, özellikle PKK`nin hep ön yargılar üzerine bir şeyleri inşa ettiğini, buna izin vermemek için ellerinden gelen çabayı harcayacaklarını kaydetti.

“Bundan sonraki çalışmalarımızı dezavantajlı semtlere yapacağız”

Ardından söz alan Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ise kentte yaklaşık 4 ayda yapılan çalışmaları aktardı. Bundan sonraki çalışmaların dezavantajlı semtlere yapacaklarını belirten Aksoy, “Halkçıyım demek, halka hizmet etmekle, gözetmekle olur. Biz bundan sonraki çalışmalarımızı parksa park, yeşil alansa yeşil alan, dezavantajlı semtlere yapacağız.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir