• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 43`üncüsü gerçekleştirilen ‘Ekonomiye Değer Katanlar – 2016` ödülleri görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenen ödül törenine ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, meclis ve komite üyeleri ile Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı.

Bursa iş dünyasının katıldığı gecede 8 ayrı kategoride 71 ödül sahiplerini buldu. ‘Gelir Vergisi`, ‘Sektör Liderleri`, ‘Kurumlar Vergisi`, ‘Dönüşüm ve Fark Yaratanlar`,  ‘İhracat`, ‘En Başarılı KOBİ`ler`, ‘İnovasyon` ve ‘İş Barışına Katkı Sağlayanlar` kategorilerinde kent ve ülke ekonomsine yüksek düzeyde katkı sağlayan Bursa iş dünyası temsilcileri, kurum ve kuruluşları sahneye çıkarak, Bursa protokolünün elinden ödüllerini aldı.

Düzenlenen programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, işadamlarının yalnızca ekonomiye değil, Türkiye`nin geleceğine de değer kattığını söyledi.

"150 yıldır bu ülkeye ve bu millete kır tavuğu muamelesi yaptılar.” diyen Bakan Müezzinoğlu, Allah'ın bu milletin yarınlarını bugünden daha güzel eyleyeceğini, çünkü bu dinamizmin millette var olduğunu söyledi.

“Pişmiş tavuğun başına gelmemiş olanlar bu milletin başına geldi”

"Pişmiş tavuğun başına gelmemiş olan koşullar bu milletin başına gelmiş olmasına rağmen Türkiye yine hedeflerine doğru yürüyor.”diyen Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

“Millet bir taraftan sıkıntıları geride bırakmaya çalışırken, bir taraftan da o hedefinden asla uzaklaşmadan yürüyüşünü devam ettiriyor. Son bir yılda yaşananları dünyanın herhangi bir ülkesi yaşamış olsaydı veya bundan 15 yıl öncesi Türkiye'de yaşanmış olsaydı acaba bugün hangi krizlerle, hangi olumsuzluklarla, hangi dar boğazlarla karşı karşıya gelirdik. Açıkçası düşünmek bile zor. Bu istikrarın arkasında millet var. Bu güçlü siyasi istikrarı milli irade bu iktidara veriyor. İktidar da milli iradenin hak ve hukukunu koruyan, onun yarınlarını bugünden daha iyi yapma iradesiyle gece gündüz çalışma ve o büyük hedeflere yürüme azmiyle gayretini gösteriyor. Bu anlamda siyasi istikrarın getirdiği ikinci adım ekonomik istikrar. Ekonomik istikrar da büyümeyi, yeni hedefleri, yeni vizyonları getiriyor. Olumsuzluk ne kadar çok olursa olsun bu olumsuzlardan fırsatlar üretebilme kabiliyeti gelişmiş bir sanayiciye, yatırımcıya, girişimciye sahip olan ve bu tecrübeyi kazanmış bir ülkenin mensuplarıyız. Hiç tereddüdünüz olmasın ki 2017, 2016'dan çok daha güzel, çok daha başarılı ve çok daha güçlü olacaktır."

"Hayalleri olanlar asla uyumazlar"

Müezzinoğlu, 30 yıl önce Avusturyalı bir yazarın kitabını okuduğunu, bu kitapta yer alan "Hayalleri olanlar asla uyumazlar" ifadesinin kendisini çok etkilediğini belirterek, "Bu milletin de 2023 hedefleri çerçevesinde o hayallere yürüyeceğine inanıyorum." dedi.

"150 yıldır bu ülkeye ve bu millete kır tavuğu muamelesi yaptılar”

Söz konusu kitapta yer alan Amerikalı bir Kızılderilinin kır tavukları hikâyesini anlatan Müezzinoğlu, "150 yıldır bu ülkeye ve bu büyük millete kır tavuğu muamelesi yaptılar. Bu millet kartal gibi yükseklerde uçmayı seven bir millettir. Kim kır tavuğu muamelesi yaparsa yapsın, mutlaka ama mutlaka bedelini ödeyecektir. Bu millet de kartal gibi kanatlarını açıp o hedeflere mutlaka yürüyecektir. Bugün yine o hedefleri konuşan bir milletin mensupları olarak, o hedeflere yürümede kanatları açmış bir millet olarak, evet kanadımızı, ayağımızı kırmaya çalışanlar var. 15 Temmuz'da boğazımızı, başımızı kopartmaya çalışan FETÖ, hain terör örgütleri var, ama bütün buna rağmen bu büyük millet ne kanadını kırdırır ne tüyünü yoldurur ne de başını koparttırır. Şehitlerimiz bunun örneğidir." şeklinde konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, birçok ülkenin yeniden dizayn edilmeye çalışıldığı bir dönemde Türkiye`nin, büyük devlet olmanın gereğini yerine getirmeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye`nin sadece jeopolitik konumuyla değil, halkının iradesi ve dirayetiyle de lider bir ülke olmayı sürdüreceğini ifade eden Başkan Burkay, “Milletçe sürdürdüğümüz istikbal mücadelesinde terörün bizleri yıldırmasına ve hedeflerimizden uzaklaştırmasına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Tarihimize, kültürümüze ve hedeflerimize; gerek millet, gerek kurumlar, gerekse de fertler olarak sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Teknosab, ihracata 40 milyar dolarlık katkı sağlayacak”

Başkan Burkay, Türkiye`de 4`üncü sanayi devriminin sembolü olan Teknosab`ın hem modern hem de çevreci altyapısı ve lojistik imkânları ile endüstriler arasındaki bilgi ve teknoloji senkronizasyonunu sağlayacağını kaydetti. Yeni yılda temelini atacakları Teknosab`ın sadece Bursa`nın değil, Türkiye`nin de geleceğine yön verecek bir proje olduğunu kaydeden İbrahim Burkay, “25 milyar dolarlık yatırım potansiyeli taşıyan Teknosab, ihracat hedeflerimize 40 milyar dolarlık bir katkı sağlayacak.” diye belirtti.

“Böyle bir yılda ödül almak çok anlamlı”

Bursa Valisi İzzettin Küçük, 2016 yılına çok iyi organize edilmiş bir törenle veda ettiklerini söyledi. Ülke olarak 10 yılda yaşanmayacak olayları bir senede yaşadıklarını ifade eden Vali İzzettin Küçük, “Her şeye rağmen dimdik ayaktayız. BTSO Başkanımız İbrahim Burkay`ın konuşmasını gururla dinledik. Bursa, tüm zorluklara rağmen büyümesini muhafaza etmiştir. 2016 yılında ödül almak istisnai bir durum. Böylesine zor bir sene de bu başarılara ulaşan iş adamlarımıza teşekkür ediyor, bu başarılı organizasyondan dolayı da BTSO`yu tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 8 kategoride 71 ödül sahiplerini buldu. (Zeki Aras –İLKHA)