• DOLAR 32.594
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2422.59
  • ...
Çeçen kardeşlerimizi Ruslara teslim etmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

Rusya işgaline karşı 1994 yılı itibari ile Aslan Mashadov ve Şamil Basayev`in de aralarında bulunduğu önemli liderle birlikte 2015 yılına kadar mücadele eden; sağlık sorunları nedeni ile Türkiye`ye sığınarak, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde iltica başvurusunda bulunan Sabur Ali Kujulov, İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğünce alıkonularak hakkında sınır dışı kararı verildi.

“Kadirov ajanları tarafından 3 defa suikaste uğradı”

Kujulov hakkında gazetemize bilgi veren Av. Mehmet Okatan, Kujulov`un Kadirov ajanları tarafından 3 defa öldürülmeye çalışıldığını ancak suikast girişimlerinin TEM Şube Müdürlüğü tarafından engellendiğini söyledi.

“Sınır dışı edilmesi halinde öldürülmesi kaçınılmaz”

Okatan şöyle devam etti; “İki ağabeyi şuanda Rusya`da rehin olarak cezaevinde tutulmaktadır. I. Ve II. Çeçen savaşlarında başarılar elde etmiş ve internet ortamında da resimleri olan bir önderdir. Çeçenistan ya da Rusya`ya gönderilmesi halinde öldürülmesi kaçınılmazdır”

Sınır dışı kararı daha önce iptal edilmişti

Bursa 1. İdare Mahkemesi 2015/1411 Esas, 2016/67 Karar 03.02.2016 tarihli kararı ile; Kujulov'un, Rusya`ya sınırdışı edilmesi halinde işkence görmesi ve öldürülmesinin kuvvetle muhtemel olması nedeni ile sınır dışı kararını iptal etmişti.

Alınan karar uyarınca iltica başvurusu değerlendirilmeye alınan Kujulov, İstanbul ilinde düzenli olarak imzaya gittiği İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü`nde 28.12.2016 tarihinde imza attıktan sonra alıkonulup hakkında tekrar sınır dışı kararı alındı. Kujulov, halihazırda İstanbul/Fatih Kumkapı Polis Karakolunda yarın sabah Rusya`ya sınır dışı edilmek üzere bekletiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir