• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Yağmalanan hastane diş veya kadın doğum hastanesi olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardinliler, hırsızlar tarafından yağmalan ve madde bağımlılarının mekânı haline gelen eski devlet hastanesi binasının diş veya kadın doğum hastanesine dönüştürülmesini istedi.

İLKHA'nın yaptığı "Yağmalanan eski hastaneyi madde bağımlıları mesken tuttu" haberinin ardından duruma tepki gösteren Mardinliler, hastanenin bu halde olmasının içler acısı olduğunu ve sorgulanması gerektiğini belirttiler.

Kamu malının heba edilmemesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yağmalan ve madde bağımlılarının mekânı haline gelen eski devlet hastanesi binasının diş veya kadın doğum hastanesine dönüştürülmesini istediler.

"Bina adeta hırsızlara bırakıldı"

Elektrik ve tesisat boruları başta olmak üzere kayda değer ne varsa yerlerinden sökülerek yağmalandığını belirten vatandaşlardan Ali Çiftçi, hastanenin madde bağımlıların mekânı haline gelmesinin çok üzücü olduğunu söyledi. İlaç, tıbbi malzeme, reçete ve dosyaların da olduğu gibi yerlerde durduğunu aktaran Çiftçi, hastanenin ihmal edildiğini ve ihmal de yetkilerinin de payı olduğunu ifade etti. Hastanenin boşaltılmasının ardından hiçbir güvenlik tedbirinin alınmadığına işaret eden Çiftçi, binanın adeta hırsızlara ve müptelalara bırakıldığını dile getirdi.

“Yetkililer hastaneyi neden sahipsiz bıraktı”

Medyada yer alan haberin ardından hastaneyi kendi gözüyle görmek istediğini söyleyen bir başka vatandaş Hüseyin Nas, yıllarca Mardinlilere şifa veren hastanenin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu söyledi.

Nas, "Düne kadar bizler burada tedavi görüyorduk ve Allah`ın izni ile şifa buluyorduk. Şifa dağıtan bir yer şu an uyuşturucu müptelalarının mekânı olmuş, yazık değil mi? Yetkililerin bir an önce önlem alması gerekir. Mardin`in kadın doğum ve çocuk hastanesine, diş hastanesine ihtiyacı var. Buranın tadilattan geçirilip burayı kadın doğum ve ya diş hastanesine dönüştürülmesini istiyoruz. Hastanenin yeni yerine taşınmasının ardından yetkililer neden burayı sahipsiz bıraktı. Allah`tan korkmuyorlar mı? Bakın ne hale gelmiş. Hırsızların ve uyuşturucu kullanıcıların mekânı olmuş. Hiçbir şey için geç değildir. Buradan yetkililere sesleniyoruz; bir an önce bu hastaneye sahip çıkın ve gerekeni yapın.” diye konuştu.  (M. Salih Keskin – İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir