• DOLAR 32.559
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2432.877
  • ...
Karayılan`dan geri adım: Çekileceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Murat Karayılan özel bir tv'ye yaptığı açıklamada Başbakan Neçirvan Barzani`nin sözlerine atıfta bulunarak, “Zaten aramızda bir görüşme durumu söz konusudur. Biz aramızdaki bu tartışmaların sonuçlanmasıyla birlikte HPG olarak güçlerimizi çekeceğimizi zaten kendilerine açıkça söylemişiz. Bunu ilk defa burada açıklıyorum” dedi.

Karayılan, Başbakan Barzani`nin sözleriyle ilgili şunları söyledi:

“Sayın Neçirvan`ın neden böyle bir üslupla konuştuğunu bilemiyorum. Ya son süreçteki tartışma, görüşme ve gelişmelerden haberdar değildir ya da tüm bunlardan haberi olmasına rağmen bu durumu bozmak istiyordur. Bu iki ihtimalden hangisi bu konuşmayı yapmasına neden olmuşsa, bu durumu izah etmesi gereken kişi kendisidir.

Zaten böylesi bir açıklamaya hiç ihtiyaç yoktu. Bir de hiçbir Kürt siyasetçinin ağzına almayacağı kelimeleri kullanması bir talihsizliktir. “Şiddet kullanırız” ne demek? Birakuji, yani kardeş kavgası demektir. Yani şimdi kardeş kavgasını mı geliştirmek istiyor?

İçinde bulunduğumuz yüzyılda sorunları bu şeklide çözmeyi mi düşünüyor? Bu mesajı kime dönük veriyor? Bilinmeli ki tehditle kimse sonuca ulaşamaz. Tarihte bunun birçok örneği de vardır; PKK tehditlerle geri adım atacak bir hareket değildir. Belirttiğim gibi insan bu duruma anlam veremiyor.”

Başbakan Barzani, “Gerekirse güç kullanırız” demişti

Başbakanı Neçirvan Barzani, PKK`nin Şengal`den çıkması gerektiğini söyleyerek, “Gerekirse güç kullanmak zorunda kalırız” demişti.

Başbakan Neçirvan Barzani, Duhok Amerikan Üniversitesi`nde düzenlenen “Bağımsızlık Sonrası Kürdistan Konferansı”nın ardından Al-Monitor`e verdiği röportajda, PKK`nin Şengal bölgesinden çıkması gerektiğini vurgulayarak, “PKK`nin Şengal`deki varlığı bölgede istikrarsızlığa sebep oluyor. Şengal`in yeniden inşa edilememesinin sebeplerinden biri de PKK`nin oradaki varlığıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Barzani, “Şengal halkı geleceğinden emin değil, bu yüzden kente geri dönmüyor. Şengal halkı endişeli çünkü geri döndüklerinde neyle karşılaşacaklarını bilmiyor. Tekrar başka bir çatışmayla karşılaşmaktan korkuyorlar. PKK`nin şunu anlaması lazım; halkın yararı için bölgeden çıkması gerekiyor” diye konuştu.

“Eğer PKK Şengal`de kalma ısrarına devam ederse güç kullanırız imasında mı bulunuyorsunuz?” sorusuna Barzani, “Evet” yanıtını vermişti.

RUDAW

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir