• DOLAR 32.499
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2429.204
  • ...
Siirt`te PKK operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliği`nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince PKK mensuplarının deşifresi ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik 29 Aralık tarihinde Şirvan ve Pervari ilçelerinde 19 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda Şirvan ilçesinde PKK`ye  yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla, aralarında 2 köy muhtarı ve bir köy imamının da bulunduğu 11 kişi,   Pervari ilçesinde de  7 kişi olmak üzere  toplam 18 şüpheli şahsın gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında firari olan 2 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünün belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gözaltına alınan şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramalar sonucu çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye el konulmuştur. Ayrıca Pervari ilçesine bağlı bir köy Camisinde yapılan aramada, üzerinde terör örgütü YPG bayrağı örtülü tabut bulunmuştur. Yapılan operasyonlarla ilgili soruşturma işlemlerine Şirvan ve Pervari Cumhuriyet Başsavcılıklarınca çok yönlü olarak devam edilmektedir.” denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir