• DOLAR 32.502
  • EURO 34.631
  • ALTIN 2480.549
  • ...
Plakalarda yeni dönem başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nitelik veya ölçülere aykırı, başka bir araca tescilli ve sahte plaka takan, tescilli aracı plakasız kullanan sürücülere uygulanacak cezalara ilişkin bilgilerin yer aldığı afiş ve broşürler dağıtan Şanlıurfa İl Jandarma Trafik birimleri araba sahiplerini bilgilendirdi. 

29 Ekim`de Resmi Gazetede yayımlanan 676 sayılı OHAL kapsamında KHK ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişikliklerle araç plakalarında yeni bir döneme geçildi.

Araç tescil belgesini araçta bulundurmayan veya tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 92 TL idari para cezası verilecek. Araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka uygun yere takılıncaya kadar araç trafikten men edileceği belirtildi.

Bu süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenler hakkında 844 TL idari para cezası verilecek ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilecek. Tescilli aracı plakasız kullanan sürücüye bin 698 TL idari para cezası verilecek ve tescil plakası takılıncaya kadar araç trafikten men edilecek.

Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 412 TL idari para cezası verilerek, plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre verileceği kaydedildi.

Yetkisi olmadığı halde tescil plakası basan ya da dağıtımını yapana 10 bin TL idari para cezası verilecek ve ayrıca bu kişiler, Türk Ceza Kanununun 204`üncü maddesinde yer alan ‘Resmi Belgede Sahtecilik` hükmüne göre cezalandırılacağı bildirildi.

Başka bir araca tescilli veya sahte plakayı takan veya kullananlara 5 bin TL idari para cezası verilecek ve araç trafikten men edilecek. Ayrıca bu kişiler Türk Ceza Kanununun 204`üncü maddesinde yer alan  "Resmi Belgede Sahtecilik" hükmüne göre cezalandırılacak.

Şanlıurfa'da da jandarma ekipleri trafik kontrollerinde sürücülere “Plakanız Kanuna Uygun mu?” sloganı ile 3 bin 751 sürücüyü broşür dağıtarak bilgilendirdi ve 43 resmi kurum ve kuruluşlar ile kamuya açık işyerlerinin giriş kapılarına “Plakalarda Yeni Dönem Başladı” sloganını içeren afişler asıldı. (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir