• DOLAR 32.48
  • EURO 34.557
  • ALTIN 2475.679
  • ...
Marmara`da elektrik kesintileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında bulunan Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Fatih, Bağcılar, Sultangazi, Güngören, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Bakırköy, Eyüp, Kadıköy, Pendik, Maltepe, Ataşehir gibi birçok ilçede elektrikler yok.

Sakarya ve Kocaeli'de de elektrikler kesildi.

BAKANLIK: "HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE"

Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre olumsuz hava şartları iletim hatlarını engelliyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Ülkemizi etkisi altına alan aşırı yağışlar ve fırtına, elektrik iletim hatlarımızda da geçici arızalara sebep olmaktadır.

"HAVA ŞARTLARI MARMARA'NIN KUZEYİNİ ETKİLEDİ"

Özellikle, Marmara Bölgesi`nin kuzeyindeki yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle, iletim hatlarında meydana gelen arıza sonucu Adapazarı, Kocaeli, İstanbul illerimizde saat 14:20`de başlayan elektrik kesintileri yaşanmaktadır.

"EKİPLER ARIZALARA MÜDAHALE EDİYOR"

Bakanlığımıza bağlı TEİAŞ bünyesindeki ekipler hava koşullarının elverdiği çerçevede yaşanan arızalara müdahale etmektedir. Kesintilerin en kısa zaman içerisinde giderilmesi için yoğun mesai harcanmaktadır"

"YETERİ KADAR ELEKTRİK ALAMIYORUZ"

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada da, kesintiler "hava şartları nedeniyle Ulusal Elektrik Şebekesi'nden yeteri kadar elektrik" alınamadığı belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir