• DOLAR 32.572
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2439.874
  • ...
Halep`e insani yardım devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün düzenlediği Fadıloğlu İmam Hatip Ortaokulunun öncülük ettiği “Ensar Ol” kampanyası kapsamında ilçedeki diğer okullarında dahil olduğu 3 TIR dolusu insani yardım malzemesi Cansuyu Derneği ve Kızılay aracılığıyla Gaziantep`ten Halep`e doğru dualarla yola çıktı.

Fadıloğlu İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen törende Halep`e gönderilen yardım tırları ile ilgili bilgi veren Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Halep`te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmamak için ilçedeki bütün okulların dahil olduğu “Ensar Ol” kampanyasında gıda, battaniye ve giyecek topladıklarını söyledi.

Kampanyaya öğrenci velilerinin, öğrencilerin ve öğretmenlerin büyük ilgi ve alaka gösterdiğini dile getiren Yağcı, “Suriye`de özellikle Halep`te yaşanan insanlık dışı savaşta kadın, çocuk, yaşlı demeden uygulanan zulüm, ambargo ve katliamlar 5 yılı aşkın süredir artarak devam etmektedir. Ne yazık ki yıllardır İslam coğrafyasında yaşanan zulümler bugün Halep`te ve Suriye`de zirveye çıkmış, katliam boyutuna ulaşmıştır.”dedi.

Tarihi, doğal ve kültürel güzellikleri ile bilinen Halep`in bugün enkaz halinde olduğunu belirten Yağcı, “Suriye bugün enkaz halindedir. Hemen yanı başımızda olan bu zulme sessiz kalmamak herkesten önce bizim görevimizdir. Tarih boyunca mazlumun umudu olmuş bir milletin torunları olarak biz bu zulme sessiz kalamayız. İnsanlığın sustuğu ve izlemekle yetindiği bu zulmü sadece uzaktan izlemekle yetinemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen kampanyaya öncülük eden Fadıloğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mahmut Erdal Çelebi ise, “Bizlerde Fadıloğlu İmam Hatip Ortaokulu olarak Suriyeli kardeşlerimize destek olabilme amacıyla Şehitkâmil ilçesinde bulunan bütün okulları kapsayan 'Ensar Ol' kampanyasını başlattık. Öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin duyarlılığına şahit oldukça, bu milletin sonsuza kadar mazlumların umudu olmaya devam edeceğine dair düşüncemiz daha da güçlendi.”şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yardım tırları, dualarla yola çıktı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir