• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
"Bizi birbirimize bağlayan ve kenetleyen imandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür etkinlikleri kapsamında "İrfan Meclisi Sohbetleri" adlı konferans gerçekleştirildi.

Belediyenin konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe İl Müftüsü Ahmet Çelik, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta konuşan Hacımüftüoğlu, İslam âleminin birbirine daha çok bağlanması gerektiğini söyledi.

Birlik ve beraberlik halinde daha güçlü bir toplum olunabileceğini dile getiren Hacımüftoğlu, "Biz insan öldüremeyiz. Çünkü Allah bizi kardeş olarak yarattı. Sadece inananlar kardeştir. Kur'an-ı Kerim bize evrensel bir kardeşlikten söz eder. Amerika'sı, Rusya'sı, Japonya'sı, Müslüman olan, olmayan herkese hitap eder. 'Sizin başlangıcınız bir erkek ile bir dişidendir' der. Bugün Âdem ailesi yedi milyara çıktı. Ben Âdem ailesi diyorum. Neden? Çünkü Allah bana böyle bildiriyor. Tüm kabileler, devletler ve şubeler, bunların hepsi birbirlerini tanıması için ayrı olmuş ama hepsi de neticede insanoğlu. Aralarında fark yoktur. Ama Allah kendisini tanıyan, ibadet eden, emirlerini uygulayanı sever. O, insan ile diğeri arasında bir tercih koyar. Bizi birbirimize bağlayan ve kenetleyen imandır." dedi.

Konuşmanın ardından katkılarından dolayı Hacımüftüoğlu`na plaket ve şehre has bakır hediye edildi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir