• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Belediyeden `evden çıkmayın` uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin il merkezi ile ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kentin ana yollarını basan sular nedeniyle birçok vatandaş araçlarında mahsur kaldı.

Kentte gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle birçok cadde sular altında kaldı. Sabah saatlerinde işlerine gitmek için trafiğe çıkanlardan bazıları su birikintileri nedeniyle yolda kaldı.

Etkisini sürdüren yağış nedeniyle birçok mahallede olumsuzluklar yaşanırken, vatandaşlardan bazıları yanan olumsuzlukları görüntüleyerek sosyal medyada paylaşıyor.

Meydana gelen sel nedeniyle yolun karşısına geçmeye çalışan baba ve kızı sel sularına kapılıp sürüklendiği görüldü. Görüntülerde, baba ve kızının kendi çabalarıyla bir süre sonra sel sularından kurtuldu.

Eğitime ara verildi

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, il genelindeki sağanak yağışın beraberinde getireceği olumsuzlar nedeniyle merkez Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir, Erdemli, Tarsus ile Çamlıyayla ilçelerindeki tüm eğitim kurumlarından bir gün süre ile eğitime ara verildiği bildirildi.

Mersin Üniversitesinden yapınan açıklamada ise "İlimizde 29 Aralık 2016 tarihinde meydana gelen sağanak yağış nedeniyle üniversitemiz senatosunca alınan 29.12.2016 tarihli ve 2016/160 sayılı karara göre üniversitemizde eğitime 2 gün ara verilmesine karar verilmiştir."

Büyükşehir Belediyesinden açıklama

Sel nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Dün geceden beri etkisini gösteren sağanak nedeniyle oluşan olumsuz durumlardan etkilenmemek için vatandaşların gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmamaları önemle rica olunur."  denildi.

Meteoroloji yetkilileri de cuma günü öğlene kadar yağışın devam edeceğini bildirdi. (İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir